KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’na (UDEF) bağlı Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu’nu ağırladı

e1ebbd8c-7993-428d-ba6c-f7cd952cd051

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu’na (UDEF) bağlı Trabzon Uluslararası Öğrenci Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yılmaz ve beraberindeki Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Hamzaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Kazım Babacan, Zeynep İkinci, Mücahit Hasan Topaloğlu ve uluslararası öğrencileri makamında kabul etti. KTÜ’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenci sayısına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “95 farklı ülkeden bin 628 yabancı uyruklu öğrencimiz var. Amerika’dan gelen 7 öğrencimiz var. Bin 289’u Asya, 78’i Avrupa, 240’ı Afrika kıtasından öğrencilerimiz var. Dünya’nın dört bir yanından gelen öğrencilerimiz üniversitemizde eğitim-öğretim görüyor. Tüm öğrencilerimize olduğu gibi uluslararası öğrencilerimiz içinde tüm imkanlarımızı seferber ettik. Dünyanın neresine giderseniz gidin bir KTÜ’lü ile karşılaşıyorsunuz. Bu bizim için çok kıymetli. Dünya’da KTÜ ekolü diye bir gerçek var, biz büyük bir aileyiz” dedi.

REKTÖR PROF. DR. ÇUVALCI AÇILIŞA DAVET EDİLDİ

Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Yılmaz ise Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin bölge, ülke ve dünya açısından önemine vurgu yaparak, “Karadeniz Teknik Üniversitesi, uluslararası öğrencilere her koşulda destek veren ve her zaman yanlarında olan bir üniversite. Bu nedenle Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı beyefendiye teşekkür ediyorum. Biliyoruz ki; öğrencilerimiz yalnız değil. Bizlerde bu çerçevede UDEF’e bağlı olan derneğimiz; Trabzon'da eğitim gören, 90 ülkeden 2 bini aşkın misafir öğrenci ile gönül köprüleri kurmaya, maddi ve manevî rehberlik hizmeti vermeye devam etmektedir” diye konuştu. Ayrıca Başkan Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’yı Kalkınma Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve 21 Ekim’de faaliyete geçecek olan Trabzon Uluslarası Öğrenci Derneği binasının açılışına davet etti. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.

Editör: Muharrem Altıntaş