CHP Ortahisar ilçe kongresinde mevcut başkan Fatih Suat Oyman ile yarışan Haluk Batmaz yeni başkan seçilmişti. Gerçekleştirilen devir teslim töreninde Fatih Suat Oyman görevi 4. Olağan Kongrede 199 oy ile başkan seçilen Haluk Batmaz’a devretti.

IMG_0906

Devir teslim törenine milletvekili Sibel Suiçmez, İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz, il-ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

IMG_0905

Devir teslim töreninde konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz, açıklamalarında "Fatih Başkan'a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Birlikte güzel çalışmalar yaptık. Haluk Başkanıma da görevinde başarılar diliyorum. Hep birlikte yanında olacağız. Hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.

IMG_0906
CHP Trabzon Milletvekili Av.Sibel Suiçmez "Biliyoruz ki, Fatih ve Haluk Bey'in kongrede birbirilerine gösterdikleri saygı birçok il ve ilçedeki kongrelere örnek olmuştur. Birbirimizi daha çok sayacağız ve eksiklerimizi birlikte tamamlayacağız. Eksiklerimizi birlikte tamamlarsak önümüzde kimse duramaz. Geçmişe sünger çekip beyaz bir sayfa ile devam edeceğiz. Kongre sonucunu önemsiyorum. Her iki başkan da dayanışma sergiledi. Birbirlerine ilk saniyeden itibaren sarıldılar ve sarılmaya devam ediyorlar. Haluk Başkan'ın görevini eksiksiz yapacağına, ihtiyaç duyduğunda Fatih Başkanı çağıracağına inanıyorum.

Fatih Başkanımın gönlümdeki yeri farklıdır. Yeniden CHP'ye üye olurken hemen kaydımı aldı ve rozeti taktı. O yüzden farklı yeri vardır. Amasız ve fakatsız rozetimi takan Fatih Başkanıma bir kez daha teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

IMG_0908

Eski Başkan Fatih Suat Oyman ise, konuşmasında "Delegelerimizin takdiri ile bugün bayrak değişimi için bir araya geldik. Burada güzel bir enerji var. Yaklaşan yerel seçim öncesi ihtiyacımız olan sürecin başlangıcıdır.

Bize geçmiş olsun mesajları geldi. Geçen sadece ilçe başkanlığı görevidir. Delegelerin takdiri bizim için önemlidir. Partimiz için ve şehrimiz için hayırlısı olsun.

4 yıllık ilçe başkanlığı görevini geride bıraktım. Ömür boyu onur ve gurur şeklinde taşıyacağım. En güzeli de evladıma anlatacağım. Benim için en kıymetli düşüncelerden bir tanesi budur.

İlçe başkanımızla birbirimize en güzel şekilde dileklerimizi ilettik. Küskünlük ve uzakta kalma asla olmaz. Biz partiye gönül verdik. Dargınlık ve küskünlük gibi şeyleri yaşatmayacağız. Bize ne görev verilirse en iyi şekilde yerine getireceğiz. Herhangi bir sıfata ihtiyacımız yok, CHP'ye ihtiyacımız var. Türkiye'nin de CHP'ye ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

IMG_0907
Yeni Başkan Haluk Batmaz ise konuyla ilgili "Bizlere yakışan bir kongreyi geride bıraktık. Sayın Fatih Başkanın da dediği gibi, ne kazanan var ne de kaybeden var. Omuz omuza hiç durmadan koşacağız. Bir kişiyi hattımızda geride bırakmadan, dargın bırakmadan kutlu yolda devam edeceğiz. Tek hedefimiz yerel seçimler, Ortahisar seçimi. Emekleri için Fatih Başkan'a teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Muharrem Altıntaş