ÇEBİ İSTATİSTİKLE CEVAP VERDİ
AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, “Gerekirse kız okulları açabilmeliyiz” diyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in sözlerine getirilen eleştirilere istatistiki verilerle cevap verdi.
28 ŞUBAT’TAKİ ZULÜM KİMİN ESERİYDİ?
Yıllarca kız çocuklarının eğitimi önünde türlü bahanelerle engel çıkaranların yeniden seslerini çıkarmaya başladığını ifade eden Çebi, “28 Şubat döneminde kız çocuklarımıza okulları kapatan onlar değil miydi? Onlar değil miydi katsayı zulmünü uygulayarak kız çocuklarımızı eğitim hayatının dışına atan? Üniversitelerde sırf inancı gereği başörtülü öğrencilerinin eğitim hakkını elinde alan? Üniversite kapılarında ikna odalarını kimler kurdu? Kız çocuklarımızı üniversitelerin kapılarından kimler gözü yaşlı bir şekilde geri gönderiyordu?” şeklinde konuştu.
ENGELLER BİRER BİRER KALDIRILDI
Çebi, AK Parti iktidarları döneminde atılan adımlarla kız çocuklarının önündeki eğitim engellerinin tamamen kaldırıldığını belirterek “Hamdolsun ki aziz milletimizin teveccühü, AK Parti iktidarının dik duruşu ile engeller aşıldı. Artık kız çocuklarımız istediği gibi okula gidebiliyor, ilköğretimden yükseköğretime hayat boyu eğitim alabiliyorlar. İstedikleri mesleği özgür bir biçimde yapabiliyor, başarılarına başarılar katıyorlar.” ifadelerine yer verdi.
EN BÜYÜK GÜVENCESİ AK PARTİ’DİR
İlçe Başkanı Çebi şöyle devam etti: “Bugünlerde laiklik tehlikede diye etrafta çığırtkanlık yapan zihniyet geçmişte kız çocuklarımızın eğitimi önünde en büyük engeldi. Kimsenin endişesi olmasın; ötekileştiremeden, fişlemeden, cinsiyetçi kimliğe büründürmeden eğitim-öğretimin en büyük güvencesi AK Parti’dir.”
OKULLAŞMA ORANI REKOR SEVİYESİNDE
Ortaöğretimdeki okullaşma oranının 2000’li yıllarda yüzde 44’lerde seyrederken bu oranın mevcut durumda yüzde 95’lere yükseldiği bilgisini veren Çebi şöyle devam etti: “Yine İlk ve ortaokuldaki okullaşma oranı ise yüzde 100'e ulaşmış durumdadır. Bu oranın içinde ilkokullarda okullaşma oranı yüzde 99,63 ile ortaokullarda ise yüzde 99,44’tür. Bir başka ifadeyle Türkiye, 5-14 yaş aralığında yüzde 99'u aşan okullaşma oranıyla yaklaşık yüzde 98 olan OECD ortalamasını geçmiş bulunmaktadır.”
KIZ ÇOCUKLARININ OKULLAŞMA ORANI ERKEKLERİ GERİDE BIRAKTI
AK Parti’nin eğitim hamleleriyle 2016 yılından itibaren kız çocuklarının okullaşma oranının erkek çocuklarının okullaşma oranını önüne geçtiği bilgisini veren Çebi, “Ayrıca 2014 yılından itibaren de yükseköğretimdeki okullaşma oranında kız öğrenciler, erkekleri geride bırakmıştır. Kız çocuklarının okullaşma oranının erkekleri geçmesi cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Bu da 2014-2016 yılları arasında AK Parti iktidarı döneminde gerçekleşmiştir. Aynı şekilde de okullaşma oranı devam etmektedir.” dedi.
EN BÜYÜK ENGEL KENDİLERİDİR
Bakan Tekin’in açıklamaları üzerine yapılan eleştirilerin art niyetten ibaret olduğunu belirten Çebi, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde AK Parti hükümetleri döneminde kız çocukları evlerine kapatılmadı, bilakis daha önce evlerinde olan okullara gönderilmeyen kız çocukların okullara gitmesi sağlandı.  Ama buna rağmen hala kız çocukları evlerine kapatılmak isteniyor,  diye bağıran art niyetlidir; kız çocuklarımızın eğitim-öğretimi önünde en büyük engeldir.”

Editör: Muharrem Altıntaş