Daha önceki görev yerlerinde olduğu gibi bu yıl ki cumhuriyet bayramı kutlamaları kapsamında Cumhuriyetle yaşıt dede ve nineleri  evlerinde ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, bu geleneğini Cumhuriyetin 99. yıl dönümünde de devam ettirdi.

İlk ziyaretini Altınordu ilçemizin Karşıyaka mahallesinde ikamet eden 1923 doğumlu Fatma Keskin’e gerçekleştiren Vali Tuncay Sonel, eşini yıllar önce kaybeden ve oğluyla birlikte yaşamını sürdüren 99 yaşındaki Fatma Keskin Ninemizin evine giderek onunla muhabbette bulundu.


 
Ziyaret dolayısıyla oldukça mutlu olan ve memnuniyetini dile getiren Fatma Keskin, “Bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimize teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun, sağlıklı yaşam nasip etsin” diyerek, duygularını dile getirdi.

İkinci ziyaretini Altınordu İlçemizin Karacaömer kırsal mahallesinde yaşayan 1923 doğumlu Mehmet İzzet Hüsam’a yapan Vali Tuncay Sonel, sağlıklı uzun ömürler dileyerek, dedemizin hatıralarını dinledi.
 
1942 yılında ulaşımın zor olduğu o dönemlerde vapurla askere gittiğini, 1946 tarihinde askerden döndüğünü anlatan Cumhuriyetle yaşıt 99 yaşındaki Mehmet İzzet Hüsam Dedemiz,yaşadığı her bir anısını Vali Sonel’le paylaştı ve kimi zaman hüzünlenerek askerlik anılarını yad etti.

“Allah bu günleri bize gösterdi. Rabbim devletimize zeval vermesin. Çok şükür bugünümüze. 4 çocuğum ve torunlarımla mutlu bir yaşam sürüyoruz” diyen Ulu Çınarımız, ”Bugün beni çok mutlu ettiniz. Allah’ım sizi her türlü kötülüklerden kaza ve beladan korusun. İşleriniz rast gitsin. Beni unutmadığınız için teşekkür ederim” diyerek, duygularını dile getirdi ve Vali Tuncay Sonel’den dualarını esirgemedi.

Bucak Mahallesinde yaşayan 1923 doğumlu Emine Özbucak’ı da evinde ziyaret ederek hal ve hatırını soran Vali Tuncay Sonel, Cumhuriyet Çınarı Emine Özbucak ile bir süre sohbette bulundu, herhangi bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sordu.

7 çocuk, 16 torun sahibi olan 99 yaşındaki Emine Özbucak, eşi Azmi Özbucak’la nasıl tanıştığını anlatarak, eski günlerle ilgili anılarını Vali Sonel ile paylaştı.

Ziyaret dolayısıyla Vali Sonel’e memnuniyetini belirten Cumhuriyetimizin ulu çınarı, ”Allah razı olsun, ayaklarınıza sağlık, Allah’ım sizlere iyi ve güzel günler göstersin. Tüm dilekleriniz kabul olsun” diye konuştu.

Cumhuriyetle yaşıt olan 1923 doğumlu Öceli kırsal mahallesinde yaşayan  Havva Kırış’ı da evinde ziyaret ederek, hatırını soran Vali Tuncay Sonel, ”Eli öpülesi yaşlılarımızın, hayır duaları çok önemli” diyerek, Havva Kırış’tan eski anılarını dinledi. Sağlığı ve ihtiyaçlarıyla ilgili bilgi aldı.

Vali Tuncay Sonel, hatıra fotoğrafları çektirilerek anlarının ölümsüzleştirildiği ziyarette, Cumhuriyetin 99. yılı kutlamaları kapsamında Ordu genelinde 19 ilçede Cumhuriyetle yaşı aynı olan 1923 doğumlu 51 dede ve nineye ulaşıldığını söyledi.

“Onlar bizim başımızın tacı” diyen Vali Sonel, “Yaşlılarımızı fırsat buldukça her daim ziyaret etmeye çalışıyoruz. Kapımız sizlere her daim açık. Her hangi bir şeye ihtiyacınız olduğunda yanınızdayız. Cumhuriyet çınarlarımızı kaymakam arkadaşlarımız ve ekiplerimizle birlikte evlerinde ziyaret ediyor, hatırlarını soruyoruz. Rabbim dedelerimize ,ninelerimize sağlık versin, Allaha emanet olsunlar” diye konuştu.