(FİSKOBİRLİK) 76'ncı olağan kongresinde yönetim kurulu başkanlığına, Lütfi Bayraktar yeniden seçildi. FİSKOBİRLİK Eğitim ve Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu'ndaki kongrede, Bayraktar ile Kumru Belediye Başkanı Günan Murat Hatipoğlu'nun listeleri yarıştı.

Divan başkanlığını Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş'ın yaptığı genel kurul toplantısında konuşan Bayraktar, kurumun en ciddi projesinin FİSKOMAR olduğunu söyledi. Bayraktar, 300 mağaza kuralım. Piyasa değerini biliyor musunuz? En az 300 trilyon. Kaldı ki siz işletmecisiniz. Ne yapacaksınız? Bir sene önce kurulmuş market, bir sene sonra ne yapmış? Bu seneki rakam yüzde 30 büyüme. Nasıl kapatacağım ben bu işletmeyi? Bu kurum büyüyecek ama beraber büyüyecek, iyi olacak" ifadesini kullandı. Hatipoğlu ise olağan genel kurul toplantısına kavga için gelmediklerini belirtti.

Buraya dertleşmeye geldiklerini anlatan Hatipoğlu, "Bugün için kurumda gördüğümüz dertleri aktarmaya geldik. Kurul ile benim bir araya denk gelen bir durum var. Bugün 76'ncı olağan genel kurul, ben de 1976 doğumluyum. Bizim doğum tarihimiz olan 76, inşallah FİSKOBİRLİK'in yeniden doğuş tarihi olur" diye konuştu. Daha sonra seçime geçildi ve 133 delege oy kullandı. Bayraktar, geçerli oyların 78'ini alarak görevine tekrar getirildi. Hatipoğlu ise 46 oyda kaldı. Bayraktar başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulunda, Ali Coşkun, Ömer Çebi, Sıtkı Şarman, Hasan Serdar ve Halit Ayar yer aldı