Trabzonspor’un Pilot Takımı 1461 Trabzon FK.’nın yeni yapılan Futbol Akademisi Tesisleri bugün düzenlenen törenle açıldı.
1461 Trabzon Kulübünün, Ortahisar İlçesi İncesu Mahallesi’nde bulunan tesislerinin hemen yanında yapılan Akademi Tesislerinin açılışına Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Büyükşehir Başkanvekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, İl Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Gençlik Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkas, Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, 1461 Trabzon FK Başkanı Celil Hekimoğlu, Sebat Gençlikspor Başkanı Cemil Kalkışım, ASKF Başkanı Cahit Erdem, TÜFAD Başkanı Metin Bak, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile çok sayıda kişi katıldı.

IMG_8729-1
TRABZONSPOR HİBRİTİ KALDIRDI, BİZE VERDİ

Açılışta ilk olarak 1461 Trabzon FK. Başkanı Celil Hekimoğlu konuştu.  Hekimoğlu, “Arazinin yapımında bize katkıları bulunan belediyelerimize teşekkür ediyorum. Trabzonspor’un çok katkısı var bize, nizami çim yapıyoruz. Sahayı yaparken kum lazım sadece Tokat’ta var. Zeyyat beye dertleniyordum, Trabzonspor sahadaki hibriti kaldırmıştı, bize verdi kumu. 6 oyuncuyu bize verdiler Başkan Doğan nezdinde yönetime teşekkür ediyorum. Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum, aradı desteklerini iletti, kendisine teşekkür ediyorum. Kolay değil burası heyelan sahası arazi, alt tarafta 12 metre yüksekliğinde duvar yaptık. Sadece duvar 15 milyon TL, diğerini söylemiyorum. Burada futbolcu yetiştirip sunmamız lazım. Muhtarımız bize çok güzel destek verdi.  Ekrem muhtarım bizi sahiplendi, dalgakıran oldu. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.

IMG_8731

TRABZON’UN GENÇLERİNE YATIRIYOR

ASKF Başkanı Cahit Erdem: Trabzon’da bir spor kültürü var. Genç arkadaşlarımız küçük yaştan beri sporun içinde büyüyorlar. Tesisler konusunda yetersiz kalıyoruz. Trabzon’un erklerine burada görevler düşüyor. Başkanımıza teşekkür ettik inşallah ileride yeni Valimiz Aziz Yıldırım’a yapacağız. Bugün bakıyoruz ki Celil başkan hiç durmuyor ekonomik kazanıncın büyük kısmını Trabzon’un gençlerine yatırıyor. Celil beye ne kadar teşekkür etsek az, ne zaman gittiysek önerimizi geri çevirmedi. Trabzon adına kendisine teşekkür ediyorum, iyi ki varsın. Celil başkanı örnek almalarını diliyorum.

IMG_8730-1

BİZ İŞBİRLİĞİNDE ÇOK SAMİMİYİZ

Trabzonspor Asbaşkanı Zeyyat Kafkas: Hekimoğlu ailesi Trabzon için gerçekten şans. Sanayide öncü ve istihdam yaratan bir aile. Bu tesisi Trabzon şehrine kazandırması üretim açısından önemli bir durumdur. Biz işbirliğinde çok samimiyiz, Trabzon şehrini sporla en üst düzeyde buluşturmak istiyoruz. Bunu da devam ettireceğiz. 
IMG_8722-1

300 GENCİMİZ YETİŞECEK

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: Sayın Valim Trabzon bir spor şehri.

Faruk Özak bakanımızın öncülüğünde Trabzon’da olimpik sporların yapılabilirliği konusunda çalışma yapılmıştı. 2016 yılında olimpiyat yapılabilir bir şehre sahibim. Kulüplerimizin de altyapısının güçlendirilmesi daha iyi standartlarla yapılabilmesi adına bu tür tesisleri kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Hekimoğlu ailesinin mensuplarına hususen teşekkür ediyorum. Bu şehrin ekonomisine katkı sağlayan bir aile, ekonomiye sağladığınız değerler nedeniyle sizleri alkışlıyorum. 300 gencimizin altyapıyla beraber yetişecek olması çok güzel. Yönetiminizin altyapıya dönüşecek olması önemli biz de destek olmaya devam edeceğiz.

IMG_8733-1

TRABZON AZİZ YILDIRIM’I TRABZONSPORLU YAPTI

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Atilla Ataman: Trabzon’un başardığı önemli bir şeyle başlamak istiyorum. Trabzon Aziz Yıldırım’ı Trabzonsporlu yaptı. Sayın valimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Celil bey yılın adamı ödülünü hak etti. Bunlar spora yatırım değil bu yapılan insana Trabzon’a yatırımdır. İnsanlığın adamlığın geleceğin yatırımıdır. En büyük ilçemizle yaşama seviyesini arttırmaya devam ediyoruz. Bunu hak ettiğini düşünüyorum. Yatırımların artarak devam edeceğini düşünüyorum. Hedeflerimizden birisi de misafirlerimizin burada en az 10-15 gün kalabileceği eğlence merkezini yapmak durumundayız. TTSO’ya sesleniyorum Trabzon kıymetli bir şehir Trabzon’da turisti tutacak bir oluşum oluşturursak sahip çıkmanızı istiyorum. Kendi çapımda ben de bu oluşumda olacağımı ifade etmek istiyorum. Hekimoğlu ailesini kutluyorum.

IMG_8732-1

GENÇLERİMİZ DAHA İLERİ BAKABİLİYOR
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım: Sporcularımızın değerli ailelerini kutluyorum, 3 büyük padişahın etkisinin olduğu bir kentte bulunuyoruz. Bundan gurur duyuyorum. Geçen hafta göreve başladım, mutluyum bundan sonra da devam edecek. Trabzon’a ve Trabzonspor’a gönül bağımız var.  Buralarda yetişenler devleti yönetmeye talip oluyorlar. 1461 Trabzon FK bizim evlatlarımızın yetişeceği bir kulüp. Şunu arzu ediyorum ki burada yetişen çocuklarımız bir nevi burada staj yapacaklar. Ağabeylerinin mücadele ettiği Trabzonspor takımınında olacaklar. Diğer padişahlarımız gibi. Türkiye’de futbolla anılan neresi var sadece Trabzon var akıllara sadece Trabzonspor futbol geliyor. 1461 gibi kulübe sahip çıkan insanlar hatta geliyor. Gençliğimde futbol oynadım 2 yıl gençler de oynadım. Toprak çamur sahalarda oynadım. Sadece gazeteleri alır almaz spor sayfalarına bakar ve imrenirdik. O günkü gördüklerimizin çok daha ötesinde alanlara tesislere sahibiz. O sayede gençlerimiz daha ileriyle bakabiliyorlar. Celil beye belediyelerimize amatör kulüplerimiz Trabzonspor’umuz hepsi teşekkürü fazlasıyla hak ediyor. Burada nesil aynı zamanda örnek sporculara yetişecek. Yarının Trabzon’unda örnek insanlar olarak aramızda olmaya devam edecek.

IMG_8734-1

Açılış konuşmalarının ardından yapılan dualarla tesisimizin açılışı yapıldı. Sonrasında ise açılışa katılan misafirlere, tesislerimiz gezdirildi. Daha sonra ise Başkanımız Sayın Celil Hekimoğlu, Trabzon Valisi Sayın Aziz Yıldırım, Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Zeyyat Kafkas penaltı atışı yaptılar.

IMG_8737IMG_8740IMG_8739IMG_8738IMG_8741IMG_8736-1IMG_8735IMG_8746IMG_8745IMG_8744IMG_8725-1IMG_8724-1IMG_8723-1IMG_8728-1IMG_8727-1IMG_8742

Editör: Muharrem Altıntaş