Arsin Falgoz Hacı Hasan Efendi Kur'an Kursunda düzenlenen hafızlık icazet kursunda 300 hafız yediği yemekten zehirlenerek çevredeki hastanelere kaldırıldı . 
IMG_8404
İcazete katılıp yemekten zehirlenen hafızlar Araklı Bayram Halil Devlet Hastanesi,Kaşüstü Eğitim ve Araştırma Hastanesi,Fatih Devlet Hastanesi,Nunune Hastanesi ve Kalp ve Göğüs Cerrahi Eğitim ve Araşturma Hastanelerinde müşahade altına alındı . 
IMG_8402
 BAŞKAN SAİT GÜRSOY ZİYARET ETTİ 

Olayla ilgili yaptığı açıklamada 300 hafızımız Bulantı ,kusma ,ishal ve halsizlik şikayeti ile hastahanelere sevk edildi hafızlarımızı hastanelerde tek tek ziyaret ederek son durumları hakkında bilgi aldım . Hafızların bir kısmı ayakta tedavi edilirken bir kısmı da yatarak yedincisine devam edilmekte . Bugünkü hafızlık töreninde menüde Et kavurması ,pilav ,tatlı ve ayran vardı .Dışarıdan sadece tatlıyı satın almışlardı diğer ürünler kursta aşçılar tarafından yapılmıştı . Tarım İl Müdürlüğü görevlilerimiz ikram edilen gıdalardan numune alarak tahlile götürdü tahlil sonuçları çıkmadan konuşmamız yersiz olur . 

IMG_8396
Bugün gerçekleşen Hacı Hasan Efendi Kur'an Kursu'nun düzenlediği İcazet Merasimine Arsin İlçe Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir ,Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy,Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Hamdullah Çuvalcı, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Emin Aşıkkutlu,Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, Ak Parti Trabzon İl Başkanı Dr.Sezgin Mumcu, Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Enbiya Yıldırım, Yeşilyalı İlme Hizmet Vakfı Başkanı Ahmet Özdemir ve vatandaşlar katılmıştı .

IMG_8403

Editör: Muharrem Altıntaş