Arsin Belediyesi Spor Akademisi, futbol, voleybol, basketbol ve tenis gibi farklı spor dallarında çocuklar ve gençlere kapılarını açtı. İlçede sporun yaygınlaştırılması ve çocukların fiziksel aktiviteye teşvik edilmesi amacıyla başlatılan bu okullar büyük ilgi görüyor.
 c9f8bbb8-b6b1-4070-bd83-c54b5269668d
Spora ve gençlere yaptığı yatırımlar ile halkının takdirini toplayan Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy yaptığı açıklamada, ‘’gençlerimize sporun önemini anlatmak ve onları sağlıklı yaşam biçimlerine teşvik etmek için büyük bir özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Bu okullar, çocuklarımızın fiziksel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla oluşturulmuş olup, ilçemizin gelecekteki spor yıldızlarını yetiştirmek için atılmış önemli adımlardan bir tanesi. Çocuklarımızı spor ile iç içe tutarak kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlarken gelecek adına toplumsal yapıyı ayakta tutacak güçlü bireyler yetiştiriyoruz.’’ dedi.

392f3697-f95c-47db-8a63-ad90e72c1022

SPOR AKADEMİSİ DÖRT BRANŞTA 727 ÇOCUĞA EŞSİZ DENEYİMLER VE EĞİTİMLER SUNUYOR

7a2f4aa4-b320-4e88-9cfb-d695c9ad5180
Arsin Belediyesi Spor Akademisi, futbol okuluyla 442 çocuğumuza ve gencimize futbolun inceliklerini öğretiyor. Genç futbolcular, uzman eğitmenler eşliğinde sahada yeteneklerini geliştirirken, aynı zamanda takım ruhu ve spor disiplini konularında da eğitim alıyorlar. Futbol okulumuz, gençlerimizin fiziksel sağlığını desteklerken, arkadaşlık ve dayanışma duygularını da pekiştiriyor.

Voleybol okulu, 107 çocuğumuza gencimize voleybolun heyecanını yaşatıyor. File önünde ustalaşan genç voleybolcular, teknik bilgileri öğrenirken, sporun ekip çalışması gerektiren yönlerini deneyimliyorlar. Arsin Belediyesi Spor Akademisi, voleybolla ilgilenen gençlerin yeteneklerini keşfetmelerine ve sporun tadını çıkarmalarına yardımcı oluyor.

6fa8e853-5e03-4822-9aa8-b8fa20b07e06

Basketbol okulu, 148 çocuğumuzun gencimize basketbol sevgisini alevlendiriyor. Pota altında ve üstünde ustalaşan genç basketbolcular, temel becerileri kazanmanın yanı sıra takım oyununun önemini de kavrıyorlar. Arsin Belediyesi Spor Akademisi, basketbolun heyecanını yaşayan gençleri yetiştirmek için elinden gelenin en iyisini yapıyor.

Tenis okulu, 30 çocuğumuza gencimize tenisin zarif dünyasını sunuyor. Raketle top arasındaki uyumu öğrenen genç tenisçiler, yeteneklerini geliştirirken aynı zamanda rekabetçi ruhu da kazanıyorlar. Tenis okulumuz, çocuklarımıza sporun sadece bedensel değil, zihinsel açıdan da nasıl faydalı olduğunu gösteriyor.

e9c99efb-3280-4a0f-99e9-8f50cb3984ed

‘’HER ZAMAN GENCLERİMİZE DESTEK OLACAĞIZ’’

Çocukların her antrenmanını yakından takip ettiğini vurgulayan başkan Gürsoy’’ Geleceğimize ışık tutacak çocuklarımız ile daha nice etkinliklere ve başarılara imza atacağız, benim onlara gelecek adına inancım tam. Bizlerde başarıya giden yolda çocuklarımızın ve gençlerimizin her zaman destekçisi olmaya devam edeceğiz.’’ dedi.

Editör: Muharrem Altıntaş