Büyükelçi Robo Arnavutların Türkiye’ye karşı büyük bir sevgi beslediğini ve hemen hemen her yaz tatillerini Türkiye’de geçirdiklerini belirterek, “Tarihi, mimarisi, kültürü ve altyapısı ile birlikte Türkiye’nin her şehrini beğeniyoruz. Arnavutluk’ta Türkiye gibi turizme odaklanmış durumda. Geçen yıl 7,5 milyon turist geldi. Ticaretle olduğu gibi turizmde de Türkler Arnavutluk’ta önde gidiyor. Yazın binlerce Arnavut vatandaşı Türkiye’yi ziyaret ediyor. Türk kültürünü, misafirperverliklerini ve yemeklerini çok seviyorlar. Burada kendilerini evlerinde gibi hissediyorlar” dedi.

IMG_3195

Robo: “Türkiye’nin başarısı Arnavutluk’un başarısı olarak görülüyor”…

Büyükelçi Robo ayrıca TOBB’un neler yaptığı, hatta neleri hedefledikleri ile de ilgilendiklerini ifade ederek şöyle konuştu: 

IMG_3194

“Rifat başkan (Hisarcıklıoğlu) Arnavutluk’u Aralık 2019yılında ziyaret etmişti. Tiran’da Milli Ekonomi Bakanlığıyla birlikte koordine olabilecek şekilde birçok online toplantılarda bulunduk. Arnavutluk’ta birçok Türk var. Birçok firma da var bu bölgeden ayrıca. Alabildiğimiz kadar firma ağırlamak istiyoruz. Türkiye’nin başarısı aynı zamanda Arnavutluk’un başarısı olarak görülür. Bunu TOGG’u göstererek söyleyebiliriz. TOBB un girişimleriyle yapılmış bir şey. Hayaldi ve gerçek oldu. Şu an için bilemiyorum ama ne kadar TOGG alabilirsek istiyoruz. Arnavutluk’ta TOGG sahip olmak önemli. Bizim hükümetimiz, belediyelerimiz yeşil ve temiz şehirler politikasını desteklediği için elektrikli araçlar kullanılıyor. Park yerleri bile elektrikli bu nedenle önemli.”

Trabzon birliktelik için işbirliğine hazır…

TTB Başkanları Nevzat Özer ve Eyyüp Ergan da nazik ziyaretinden ve güzel dileklerinden ötürü Büyükelçi Robo’ya teşekkür ederek, bu birlikteliğin daha da güçlendirilmesi için işbirliği yapmaya hazır olduklarını söylediler.

Editör: Muharrem Altıntaş