20 YILDIR VEKİLİMİZİ BEKLİYORUZ 

Toplantıya, Araklı Muhtarlar Derneği ve Araklı Sivil Toplum Kuruluşları olarak, Araklı Ziraat Odası Başkanı ve Pervane Mahallesi Muhtarı Hüseyin Solmaz, Araklı Esnaf Odası Başkanı Mehmet Altuntaş, Araklı Şoförler Odası Başkanı Coşkun Kınalı, Araklı Sanayi Odası Başkanı Embiya Yılmaz katıldı. 

Açıklamayı katılanlar adına Araklı Muhtarlar Derneği Başkanı Solmaz okudu. 


Solmaz, “Yaklaşan genel seçimler ile ilgili Araklı halkının duygu ve düşüncelerini sizlere aktarmak için buradayız. Araklı Trabzon’un ikinci büyük ilçesi olmakla beraber, iktidar partisine en çok oy veren ilçelerden bir tanesidir. Fakat ne hikmetse iktidar partisinden meclise 25 yıldır vekil gönderemiyoruz. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza ve il başkanımıza Araklı’yı temsilen sesleniyoruz. Her dönem milletvekili aday adaylarımız olmasına rağmen, Araklı’dan aday niçin gösterilmiyor? Gösterilen adaylara seçilemeyecek yerlerden sıralamaya konulmuştur. Araklı halkının sabrı taşmış olup, bu dönem yapılacak olan milet vekilliği sıralamasında, Araklılı aday adaylarından seçilebilecek bir yerden aday gösterilmesini talep ediyoruz. Mevcut olan Trabzon milletvekillerinden talebimizdir. Araklı vekilini istiyor. Gereğinin yapılmasını arz ederiz” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenen Solmaz, “Araklı’yı bu kez inanıyoruz ki pas geçmeyecektir. Seçilecek yerden milletvekili verilecektir” dedi. 

“Seçilebilir sıra hangisi” şeklindeki soruya, “Onu bürokratlarımız daha iyi bilir” derken, ısrar üzerine, “Biz bir 1, 2 ve 3 istiyoruz. Biz haklı olarak Araklı Trabzon’un Ortahisar’ı da sayarsak 3. İlçesiyiz. Bundan dolayı da bugüne kadar verilmemiş hakkımızı istersek 1. Sırayı istiyoruz” diye yanıt verdi. 


“AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu”nun Araklı nüfusuna kayıtlı olduğu” yönündeki hatırlatmaya ise Solmaz, “Araklı’dan evlidir. Ancak biz diyoruz ki Araklı’nın evladı olsun. Araklı’nın suyunu içmiş, büyümüş, yetişmiş.. Sokakta gördüğümüzde, yaşamış olsun istiyoruz. Yoksa, bütün milletvekilleri hepsi vekilimizdir.” Diye konuştu. 

ANKARA’YA GİDECEKLER

Birleşmenin Ankara’ya gidecek mi sorusuna Solmaz, “Bu birleşme Ankara’ya kadar gidecek mi sorusuna da Solmaz, “Bundan sonra saat 14:00’da il başkanımız ile.. Bundan sonraki ayağımız Ankara.. Gidebileceğimiz son noktaya gideceğiz. Bugüne kadar bizi bekletilip, hakkımızı almak istiyoruz. 
Elimizden geleni yapacağız. Cumhurbaşkanlığımıza, partimize her türlü desteği sağlamışız. Gerek oy olarak… Bugüne kadar hiç böyle sesimiz çıkmamıştı. Ama bugün artık biz de diyoruz ki sıra bizimdir. Biz 50 muhtar olarak hepimiz tek yumruk olmuşuz. Ne gerekiyorsa orada olacağız. Bir milletvekili istiyoruz. Seçtiğimiz adayın donanımlı olması da çok önemli” diye konuştu. 

ÖZELLİKLE DESTEKLEDİKLERİ BİR İSİM VAR MI?

Özellikle destekleri bir isim olup olmadığına ise Solmaz, “4 adayımız var. Artık Cumhurbaşkanı hangisini takdir gösterirse biz peşinden gideceğiz. 
Herkesin gönlünde bir adayı vardır. Ama biz Araklı’dan üst bürokratlarımız, hangisinin daha yetenekli olduğuna onlar karar verecekler. Hepsi bizim içn değerli ve öndedir” dedi.