Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Araklı-Bayburtlu Yolu’nun en önemli ulaşım akslarından bir tanesi olduğuna işaret ederek, toplam 90 kilometrelik yolun tamamını en kısa sürede tamamlayıp Araklı’nın, Trabzon’un ve Bayburt’un hizmetine sunacaklarını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Adil Karaismailoğlu, Araklı-Bayburt Yolu Temel Atma törenine katıldı. Son 20 yıldır Türkiye’de çok büyük değişim ve dönüşümün olduğunu belirterek, şehirlerin de geliştiğini kaydetti. 
Hayal edilemeyen projelerin bir bir bitirilip, milletin hizmetine sunulduğuna işaret eden Karaismailoğlu, dünyanın en büyük altyapı projelerinin yapıldığını söyledi. Kazanılan bilgi ve tecrübe ile 2053 ve 2071 planlarının yapılır hale geldiğini aktaran Karaismailoğlu, “Yaptığımız karayolları sayesinde yılda 1 milyar litre akaryakıttan, 7 milyar saat zamandan tasarruf sağlıyoruz. Yaptığımız karayolları yatırımları sayesinde trafik kazaları yüzde 82 oranında azaldı. Yılda 13 bin 100 vatandaşımızın canını kurtarıyoruz bu kaliteli ve güvenli yollarımız sayesinde” dedi. 

Doğru zamanda doğru yatırımların yapıldığının altını çizen Karaismailoğlu, ekonomide, istihdamda, üretimde, tarımda, turizmde olağanüstü artışlar sağlandığını söyledi. Karaismailoğlu, “1 liralık ulaştırma yatırımının üretime 10 kat etkisi, milli gelire 6 kat etkisi olmaktadır. Coğrafyamızın güzelliğine dokunmadan değerini artıracak sanayimizdeki, turizmdeki atılımlarımıza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Geçen hafta mega projeleri açıkladıklarını, bu projelerle Trabzon’un hızla büyüyeceğini belirten Karaismailoğlu, komşu illerle olan bağların kuvvetleneceğini aktardı. Karaismailoğlu, Araklı-Bayburtlu Yolu’nun en önemli ulaşım akslarından bir tanesi olduğuna işaret ederek, bu yolun önemli kesiminin ihalesini yaptıklarını ve temelini bugün attıklarını kaydetti. Toplam 90 kilometrelik yolun tamamını en kısa sürede tamamlayıp Araklı’nın, Trabzon’un ve Bayburt’un hizmetine sunacaklarını vurgulayan Karaismailoğlu, Kanuni Bulvarı’nın da bugün önemli kesiminin açılışını yaptıklarını ifade etti.

Bakan Karaismailoğlu, “Muhalefetin kuru sıkı atışlarına bakmayın. Desteksiz atışlarına bakmayın. Biz onları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden çok iyi tanıyoruz. Kimin ne yaptığını milletimiz çok iyi görmektedir. 14 Mayıs Türkiye’nin, dünyanın seçimlerinden bir tanesi. Türkiye artık dik yürür haline gelmiştir. Liderinin arkasında ve dünyada sözü dinlenen ülke haline gelmiştir. Sandıkları patlatarak bunun cevabını 14 Mayıs’ta vereceğiz. Eser ve hizmet fırtınası estirmeye devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.