İnşaat ve restorasyon maliyetleri Akçaabat Belediyesincekarşılanan Eğitim Merkezi, Özel Gereksinimli Bireyler İçin Tam Donanımlı Eğitim Merkezi oldu.

76322Fcc Ac3A 484C 86B3 2A011E4D7608

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, her kesimden büyük küçük tüm vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayarak Özel Gereksinimli Bireyler için yapılan tam donanımlı merkezde öğrenim çağının dışına çıkmış özel gereksinimli bireylerin verimli vakit geçirebileceği ilgi alanları, becerilerine yönelik derslikler, fizyoterapi salonları ve hobi atölyeleri yer aldığını belirtti. Başkan Ekim, “Merkezimize gelen kardeşlerimiz burada hobilerine ve düzeylerine göre eğitim alıyor; aktivitelere katılıyor. Özel gereksinimli evladı olan bir anne düşünün. Anne, çocuğunun tüm ihtiyaçlarını karşılamak için bütün gününü ona ayırıyor ve kendi işlerini ve diğer sorumluluklarını yerine getirecek zamanı kalmıyor. İşte tam da bu noktada biz diyoruz ki Yıldızlı Mahallesi’nde TOKİ Konutlarının üst kısmında Özel Gereksinimli Bireyler için oluşturduğumuz okul, sizin hizmetinizde. Çocuğunuz burada hem sosyalleşecek hem de yaşam becerilerini destekleyecek aktivitelerde bulunacak ve onlara alanında uzman eğitmenler eşlik edecek. Sizin çocuğunuz bizim için de çok özel. Bu sayede annelerimiz ya da ebeveynlerimiz günlük işlerini halledebiliyor. Özel çocuklarını bu merkeze getiren ebeveynlerin gözü arkada kalmıyor.” Dedi. 
A8647E50 254B 4864 Bb6A 4F54B29Feb04

EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

Akçaabat Belediyesince çocukların ve gençlerin Akçaabat’ta her alanda ilgi alanlarına yönelik yaşam becerilerini kuvvetlendirecek alanlar oluşturulduğunu belirten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, çocukların eğlenerek daha kalıcı bir öğrenme sağladığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Trabzon’da O Müdür Görevden Alındı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Trabzon’da O Müdür Görevden Alındı

Başkan Ekim çocukların; eğlenerek, üreterek ve deneyimleyerek öğrenebilecekleri ve tecrübe edinebilecekleri Toprak Ana Köy Yaşam Merkezi ve Hendesetül Cezeriİcathanesi’nden bahsetti. 
641649E4 Bdf2 4F32 B05C 139Bd6Faa727

Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Toprak Ana Köy Yaşam Merkezinde gelenekler, gelecek kuşaklarla buluşuyor. Buradaki atölyelerde çocukların yaşam becerilerini arttıracak birçok uygulama ve etkinlik yapılıyor; hem fiziksel hem de duygusal gelişimleri destekleniyor. Ayrıca deneyimleyerek öğrenen çocuklar, sosyal becerileri ve özgüveni yüksek bireyler yetiştirilmiş oluyor. Bunun yanı sıra çocuklarımız, Hendesetül Cezeri İcathanesi’nde bilim ışığında fenni deneyler de yapabiliyor. Geleceğin bilim insanları inşallah Hendesetül Cezeri İcathanesi’nde, bizim gençlerimizden, yetişecek.” Şeklinde konuştu. 
57Dd4218 05Ac 42C3 Ab93 D3A23Bc807B8

Editör: Haber Merkezi