Yomra’daki kreş temel atma töreni Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Kaya,Trabzon önceki dönem Milletvekili Dr.Hüseyin Örs,CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak,CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz,CHP Yomra İlçe Başkanı Pekşen ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti .
Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, projeyle ilgili olarak “İlçemizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan kreş meselesini çözüme kavuşturuyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu proje ile çocuklarımıza ve ailelerimize temiz, güvenilir ve modern bir eğitim kurumu sunmuş oluyoruz” dedi.

Belediye, 20 Ağustos’ta gerçekleştirdiği ihale sonucu yüklenici firma olarak en düşük teklifi veren Lazer Isı İnşaat Taahhüt Mühendislik Hizmetleri ile çalışacak. Başkan Bıyık, “İlçemiz için aile, kadın ve çocuk odaklı bir hizmet anlayışıyla önemli bir ihtiyacı gidermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” sözleriyle projeye verdiği önemi vurguladı.

Kaşüstü Mahallesi’nde temeli törenle atılan kreş, yaklaşık 80 öğrenci kapasitesine sahip olacak. Oyun odaları, etkinlik odaları, yemekhane, oyun alanı, uyku odası ve çok amaçlı salon ile donatılacak 3 katlı bina, toplam 700 m² alana sahip olacak. Başkan Bıyık, “Toplumumuzun geleceği olan çocuklarımıza en iyi ortamı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.






