ÜLKÜ OCAKLARI İLİM YUVASI

789f8308-64e2-4d3a-b66f-3fc6f59a9168

‘Ağasar Şalpazarı Gençlik Şöleni’ öncesinde, ilçe Ülkü Ocakları binası açıldı. Genel Başkan Yıldırım’ın yanı sıra açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, MHP İl Başkanı Ömer Ayar, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, MHP Fatsa ilçe başkanı Murat Kaçak, MHP Şalpazarı ilçe Başkanı Mustafa Koç, Trabzon Ülkü Ocakları Başkanı Ertuğrul Bayrak ile ülkücü gençlik katıldı. Açılışta binanın kontratı imzalandı. 

IMG_2582-1

SEVDAM ÜLKEME

IMG_2587

Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, “50 yıl önce ocağında nefes aldım, hilalinden mayalandım, vatan aşkım sevdam Ülke adlı nazlı Yar’adır. Ülkü Ocakları dediğimizde genel başkanımız Ankara’dan geldi, Şalpazarlıları onurlandırdı. İlçemiz 90’lı yıllarda Ülkü Ocakları ile tanıştı. Belediye başkanlığım dönemimde, yetiştiğimiz Ülkü Ocaklarına bir yer kazandırmak için çalışma başlattık. Hedefi Turan, Rehberi Kuran olan kıymetli gençlerimiz Ocaktan yetişecek. Ülkü Ocaklarımız ilim irfan yuvasıdır. Bu ocaktan yetişmiş nice büyüklerimiz var. Bir gencimiz ülkü ocaklarının merdiveninden çıkıp, çay içmişse vatanımızın en asil evlatlarından birisidir. Bu mekanları ülkemiz adına çoğaltmamız lazım. İlçemizde yüksek okula kavuştuk. Kıymetli gençlerimiz eğitim görüyor. Gençleri çok önemsiyorum. Ülkü Ocakları ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

IMG_2584

ÜLKÜCÜLÜK YAŞAM BİÇİMİ

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan vekili Atilla Ataman, “Ülkücülük bir yaşam biçimidir. Bu bina ülkü ocakları değil, her birinizin beyninin içi Ülkü Ocaklarıdır. SİHA’nın üzerinde kızıl elma yatıyor ve yanında cumhurbaşkanımızın imzası var. Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Devlet Beyin birlikteliği gençlerimizin yaşama ümidi olmuştur. Şalpazarı’ndan sevgilerimizi gönderiyoruz” diye konuştu. 

IMG_2583-1

DEVLETİMİZE HİZMET EDECEKSİNİZ

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, “Bir milletin geleceğe dair en büyük geleceği iyi yetişmiş bir gençliktir. Bunun farkında olarak Ülkü Ocaklarının çalışmalarını ülkemizin dört bir yanında aktif olması için mücadele ediyoruz. Ocağımızdan yetişecek gençlerimiz gelecekte devletine milletine hizmet etmek için önemli görevlerde olacaklardır. Devletimizi ileriye götürecek gençlerin yetişmesi için mücadele edeceğiz. Şalpazarı’na güzel bir bina yapıldı. Gençlerimizi korumak için ocağımızda mücadele edeceğiz. Gençlerimiz ocağımızda zararlı maddelerden uzak dururken, mahallesindeki arkadaşına da örnek oluyor. Yetişen gençlerimizin derslerinde başarılı olmasını önemsiyoruz. Ülkü Ocakları uzaktan eğitim merkezini açarak çevrim içi bir dersane eğitim merkezini açmayı planlıyoruz. Tüm gençlerimiz bu dersanemizden ücretsiz şekilde faydalanacak. Çocuklarınızı Ülkü Ocaklarına emanet edin, devleti ve milleti için adam gibi adam yetişsinler” ifadelerine yer verdi.

IMG_2586

Şalpazarı Ülkü Ocakları binası Kurban ve dualarla açıldı. Açılışın ardından Genel Başkan Ahmet Yiğit Yıldırım’a katılımları için plaket takdim edildi.

81fcb2c4-deb6-4bab-8af7-76d56253023aeac71773-c991-43d5-a739-31221fc521edIMG_2588IMG_2589

Editör: Muharrem Altıntaş