Doğu Karadeniz’den BTK dan tarihi başarı.
Başkan yardımcımız İbrahim DEĞERMENCİ TÜRSAB yönetim kurulunda.
Hem Trabzon’u hem Karadeniz’i hem de Türkiye’yi temsil edecek.

BAŞKAN GENÇ: YENİ ADALET SARAYI OF’A HAYIRLI OLSUN
BAŞKAN GENÇ: YENİ ADALET SARAYI OF’A HAYIRLI OLSUN
İçeriği Görüntüle

1F1Eef9B 4D8E 4B0C 90Ff 5976Abf06Da4

TÜRSAB Doğu Karadeniz bölge başkan yardımcımız İbrahim DEĞERMENCİ, TÜRSAB 26. Olağan Genel Kurulu’nda yönetim kurulu üyesi olarak seçilmiştir.
Kendisine yeni görevinde başarılar dilerken, bölgemize ve TÜRSAB camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz.
A728C0Fd 6F54 48F3 A409 500096073142

Genel kurulda rekor katılım

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) 26. Olağan Genel Kurulu, 22–23 Kasım 2025 tarihlerinde geniş katılımla gerçekleştirildi.
4.428 seyahat acentesi temsilcisinin oy kullandığı seçimde mevcut Başkan Firuz Bağlıkaya, aldığı 3.053 oyla yeniden başkan seçildi.

Genel kurulun ardından düzenlenen mazbata töreninde, yeni yönetim kurulu üyeleri resmi olarak görevlerine başladı.

Karadeniz İçin Bir Dönüm Noktası

Bu seçimler, Doğu Karadeniz için uzun yıllar sonra gelen en güçlü temsil olarak dikkat çekti.
TÜRSAB Doğu Karadeniz Bölge Başkan Yardımcısı İbrahim Değermenci’nin Yönetim kurulu üyeliğine seçilmesi, bölgenin turizm politikalarında daha aktif rol alması anlamına geliyor.

Sektör temsilcileri, yeni görevlendirmenin Karadeniz turizmine ivme kazandıracağı görüşünde birleşiyor.


Yeni dönemin öncelikleri

TÜRSAB 26. döneminde ana gündem maddeleri şöyle belirlendi:
> 2026 Turizm Stratejisi ve yeni pazar hedefleri
> Turizmde dijital altyapı ve veri tabanı yatırımları
> Seyahat acentesi mevzuat düzenlemeleri
> Bölgesel turizm planlamaları
> Sürdürülebilir turizm ve çevresel koruma standartları

Bu başlıklar arasında Karadeniz Bölgesi için özel bir çalışma yapılması da dikkat çekiyor.


Karadeniz için yeni umutlar


Doğu Karadeniz’den BTK başkan yardımcımızİbrahim Değermenci’nin TÜRSAB genel merkez yönetimde yer almasıyla birlikte bölge adına beklenen katkıları bazı başlıklarla şöyle özetleyebiliriz.

> 12 ay turizm modelinin uygulanması
> Yayla turizminin standartlaştırılması
> Dağ, doğa, spor ve gastronomi turizminin profesyonel şekilde kurgulanması
> Bölge tanıtım bütçelerinin artırılması
> Acentelerin merkezi yönetimde daha güçlü temsil edilmesi

Ayrıca turizm otoritelerine göre bu seçim, Trabzon ve Doğu Karadeniz’in turizm geleceğinde önemli bir fırsat penceresioluşturuyor.


Mazbata töreni ve ilk toplantı

Yeni yönetim kurulu üyeleri, TÜRSAB Genel Merkezinde düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.
Tören ardından ardından, başkan Firuz Bağlıkaya’nınbaşkanlığında ilk olağan toplantıgerçekleştirildi.

Bağlıkaya törende yaptığı konuşmada:
“Üyelerimizden aldığımız güçle yeni döneme büyük bir şevkle giriyoruz. Daha fazla proje üretip Türkiye turizmini ileriye taşımaya kararlıyız.”ifadelerini kullandı.


TÜRSAB’ın yeni yönetim kadrosu

Üç yıl boyunca görev yapacak olan TÜRSAB 26. Dönem Yönetim Kurulu’nda şu isimler yer aldı:

Firuz Bağlıkaya (Başkan)
Davut Günaydın- Hasan Eker- Mert Vardar –
Tülay Salihoğlu – Cevat Engin Şahin – Gürkan Özcan – Mehmet Akyıl –
Hamit Kuk – Öner Uygun – Kıvanç Meriç – Özgür Ildır Öksüz – Şebnem Urgancıoğlu –
Kerem Serkan Çoban – Özgür Ersoy – Yeşim Yeşiltaç – Erhan Falay – İbrahim Değermenci


“Ülkemiz için çalışacağız”

Karadeniz turizminin kaderini değiştirecek seçim sonrasında açıklamalarda bulunan, TÜRSAB’ın 18 kişilik A takımında bulunan
Doğu Karadeniz’den BTK başkan yardımcımız İbrahim Değermenci şunları kaydetti:

“Bu görev sadece şahsıma değil, tüm Trabzon’a tüm Karadeniz’e verilmiş bir sorumluluktur. Bölge turizmini güçlendirmek için çalışacağız. 12 ay turizm modelini gerçek bir sisteme dönüştürmek en büyük hedeflerimizden biridir. Uzun yıllardır sektörde hizmet veren bir iş insanı olarak hayallerim var, hedeflerim var, bunlar için bir fırsat. Var gücümle çalışacağım, gayret edeceğim. Bu vesileyle öncelikle Trabzon’da ve bölgemizde tüm yerel yöneticilerimizle iş birliği içerisinde, şehrimizin ve bölgemizin ali menfaatleri ölçülerinde hareket edeceğiz.
Allah layıkıyla görevimizi yapmayı nasip eylesin” dedi.

TÜRSAB
DOĞU KARADENİZ BÖLGE BAŞKANLIĞI
BASIN BÜROSU

Muhabir: Ömer Altıntaş