TÜRKİYE MATEMATİK OLİMPİYATLARIYARIŞMASINDA TRABZON ORTAHİSAR BEŞİRLİ BORSA İSTANBUL ORTAOKULU’NDAN BÜYÜK BAŞARI!

I M G 0167

Türkiye Matematik Yarışması (TMY); üniversite öğretim üyeleri ve matematik öğretmenlerinden oluşan organizasyondur. Yarışma; Türkiye Matematik Yarışması Bilim Kurulunun koordinatörlüğünde 2019-2020 Eğitim Öğretim yılından bu yana ülkemizde uygulanmakta olup; ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yöneliktir. 

Matematiğe ilgi duyan tüm öğrencilere yönelik bu yarışma MEB müfredatı paralelinde ve uluslararası akran kazanımlarını göz önünde bulundurulmaktadır. 

Türkiye Matematik Yarışmasına 5.Sınıflarda 11'er kişilik dört grupla 6.Sınıflarda 15'er kişilik 2 grupla Öğretmenlerimiz Emre AYVAZ, Orhan GAZİHAN, Beytullah ÖZTÜRK, Gülsüm YAYLI, Rümeysa AYYILDIZ ve Elif KARAKAŞ rehberliğinde hazırlandık. 

Ayrıca okulumuzdan 7. Sınıflarda 5 kişilik ve 8. Sınıflarda 2 kişilik iki grupla sabah etütleri yaparak yarışmaya hazırlandık. 

Türkiye Matematik Yarışmasının 1.Aşama Sınavını okulumuzda 90 öğrencimizin katılımı ile gerçekleştirdik.

Milli Gurur Türksat 6A’nın Uzay Yolculuğu Yarın Başlıyor Milli Gurur Türksat 6A’nın Uzay Yolculuğu Yarın Başlıyor

Öğrencilerimizden 8'i Türkiye Matematik Yarışması final sınavına katılmaya hak kazandı. Final sınavında 4 öğrencimiz madalya almaya hak kazandı. 

7.Sınıflardan Eymen YILMAZ, Poyraz AYAYDIN ve Ahmet Arif AYAZ

6.Sınıflardan Yusuf Emin ERDOĞAN madalya kazanmıştır.

Ayrıca Ulusal Antalya Matematik Olimpiyatlarında 6.Sınıf öğrencimiz Emir ŞAN başarılı olarak madalya almaya hak kazanmıştır.

Ödül Töreni 01 Haziran 2024 Cumartesi günü İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ord.Prof.Dr.Cemil BilselKonferans Salonunda yapılacaktır.

Başta çocuklarımızın yetişmesi için büyük emek veren öğretmenlerimizi, velilerimizi, Okul İdaresini ve Bilhassa Matematik Öğretmeni Emre AYVAZ’ı kutluyor başarılarının devamını diliyorum.

İki Yıllık bir projenin neticesi olarak bu büyük başarıyı yakalayan Okulumuz Beşirli Borsa İstanbul Ortaokulu Okul Müdürü İbrahim SAĞLAM ve ekibini tebrik ediyoruz.

Deniz AKA

Beşirli Borsa İstanbul Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı

Editör: Haber Merkezi