Derneğin Trabzon’daki kuruluş süreci, hedefleri ve yol haritasının ele alındığı toplantıda konuşan Başkan Adnan Günnar, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Trabzon Şubesi Başkanlığı görevini uzun yıllardır verilmek istenen bu görevi bir sorumluluk ve vefa bilinciyle üstlendiğini ifade etti.

Ac2E552E B0E9 4594 8D25 9Bda592055E3

Güçlü Bir Kültür Hareketi Vurgusu
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin yalnızca bir sivil toplum kuruluşu değil, Türkiye genelinde 25 şubesi bulunan, uluslararası alanda da faaliyet göstermeye başlayan güçlü bir kültür hareketi olduğunu vurgulayan Günnar, derneğin Türkçenin doğru ve etkin kullanımı, edebiyatın gelişmesi ve kültürel hafızanın korunması adına önemli çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

6Ff4C632 6B2A 40C7 Ac62 D9B0Be5E358E

Balkanlar ve Avrupa’da yeni şubeler açıldığını hatırlatan Günnar, derneğin akademik yayınları, sempozyumları ve kültürel etkinlikleriyle güçlü bir misyona sahip olduğunu söyledi.

Trabzon İçin Bir İlk
Trabzon’un edebiyat, sanat ve kültür alanında Türkiye’ye çok sayıda değer kazandırmış bir şehir olduğuna dikkat çeken Günnar, “Trabzon’da bugüne kadar dil ve edebiyat üzerine kurulmuş bir dernek bulunmuyordu. Bu yönüyle Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Trabzon Şubesi, şehir adına önemli bir ilk olma özelliği taşıyor” ifadelerini kullandı.

Siyaset Dışı, Milli Bir Yapı
Derneğin siyaset dışı ve milli bir yapıya sahip olduğunun altını çizen Günnar, farklı meslek gruplarından ve farklı dünya görüşlerinden insanların ortak paydada buluştuğunu vurguladı. Eğitimcilerden hekimlere, iş insanlarından edebiyatçılara kadar geniş bir kadroyla yola çıktıklarını belirten Günnar, “Dil ve edebiyat toplumun tamamının meselesidir” dedi.

Trabzon Sanat Tiyatrosu'nda yılın ilk oyunu "Karagöz’ün Gözü Kara"
Trabzon Sanat Tiyatrosu'nda yılın ilk oyunu "Karagöz’ün Gözü Kara"
İçeriği Görüntüle

Toplantının sonunda katılımcılara teşekkür eden Başkan Günnar, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Trabzon Şubesi’nin Trabzon’un kültürüne, diline ve edebiyatına kalıcı katkılar sunacak güçlü bir yapı olacağına inandığını belirterek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Trabzon’da böyle bir derneğin kuruluşuna öncülük etmekten duydukları heyecan ve gururu toplantıda ifade eden kurucu üyeler, Başkan Adnan Günnar’a teşekkür ederek bu alandaki etkin insanların derneğe katılımının sağlanması ve faaliyetlerin hayata geçirilmesi adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
İlave olarak da
Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Trabzon Şubesi’nin kurucu üyeleri arasında Diş Hekimi Adnan Günnar, İş İnsanı Canan Bülbül, Öğretmen Cevdet Bayraktar, İş İnsanı Ekrem Üçüncü, Erdem Zekeriya İskenderoğlu, Gazeteci Yazar Erhan Esaspehlivan, Hekim İsmail Yükünç, Öğretmen Mehmet Salih Köse, İş insanı Metin Güneş, Öğretmen ve İş İnsanı Miray Öztürk, Mali Müşavir Murat Üçüncü, Öğretmen Osman Bulut, Akçaabat Belediyesi Kültür Müdürü Turhan Bektaşoğlu, Öğretmen Yasemin Uzun ve Hekim Aydın Kant yer aldı.
Toplantının sonunda katılımcılara teşekkür eden Başkan Günnar, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Trabzon Şubesi’nin Trabzon’un kültürüne, diline ve edebiyatına kalıcı katkılar sunacak güçlü bir yapı olacağına inandığını belirterek, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.
Trabzon’da böyle bir derneğin kuruluşuna öncülük etmekten duydukları heyecan ve gururu toplantıda ifade eden kurucu üyeler, Başkan Adnan Günnar’a teşekkür ederek bu alandaki etkin insanların derneğe katılımının sağlanması noktasındaki isteğini yerine getirmek ve faaliyetleri gerçekleştirmek adına ellerinden geleni yapacaklarını ifade ettiler.
Toplantı birlikte çekilen fotoğrafla son buldu.

Muhabir: Serpil Yazıcı