TTSO Meclis Başkan Yardımcısı Hülya Ulusoy, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açarak millet iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu duyurdu ve bu çok özel günü çocuklarımıza armağan ederek bir milli bayram olarak kutlamamızı sağladı. Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklara güvenimiz ve sevgimiz sonsuz. Atatürk bu duygumuzu ‘Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, geleceğin ışığısınız’ sözleriyle de dile getirdiğini hatırlatırım” ifadesini kullandı.

I M G 5584

ÇELEBİ: MAYIS AYINDA CEZAYİR’DEN ACENTELER DE GELECEK

TTSO’nun Nisan ayı faaliyetlerinin yer aldığı sunumun ardından söz alan TTSO Başkanı Erkut Çelebi, sezon öncesi turizm konusunu yoğun olarak işlediklerini belirterek şunları söyledi:

I M G 5585

“Hem bu yıl gelecek olan Körfez ülkelerindeki misafirlerimize yönelik hem de gelecek yıllara hazırlık olsun diye alternatif turizm konusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Körfez ülkeleri bizim için önemli. Bu bölgelere yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Diğer taraftan yine alternatif ülkelerle ilgili çalışıyoruz. Bu hafta Yunanistan’dan acenteleri getirdik. Gelecek hafta da Cezayir’den acenteleri getiriyoruz. Burada ikili iş görüşmeleri yapılacak. Yunanistan’dan gelen acentelerle yapılan 200’den fazla görüşme çok verimli geçti. Getireceğimiz her bir turist Trabzon'a değer katacaktır.”

“UZUNGÖL’DEKİ ÇALIŞMALARIN ACİLEN BİTİRİLMESİNİ BEKLİYORUZ”

SİNA PIRLANTA FORUM AVM’DE SİNA PIRLANTA FORUM AVM’DE

Başkan Çelebi, Nisan ayı içinde Uzungöl’de incelemeler yaptıklarını ve sezon öncesi hazırlıkları gördüklerini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda yol ve altyapı inşaatları devam ediyor. Tabi gecikme maalesef var. Bunları Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük. Hızlandırılmasını talep ettik. Bayram tatilini kötü geçirdi oradaki işletmeler. Çünkü yol yok. Ulaşım noksanlıklarından dolayı birçok işletmemiz açılmadı. Uzungöl bizim en önemli destinasyonumuz. Bu şekilde olması çok hoş bir durum değil. Sezon geldi neredeyse. Çalışmaların hızlandırılması ve bitirilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.”

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZLA ORTAK ÇALIŞMALAR YAPMA ARZUSUNDAYIZ”

Başkan Çelebi, alternatif sanayi bölgeleri yaratma konusunda görüşmelerini sürdürdüklerini de vurgulayarak, “Yeni belediye başkanlarımızı ziyaret ediyoruz, ziyaretlerimiz sürecek. Yapılabilecek ortak çalışmaları değerlendiriyoruz ve hızla harekete geçmek istiyoruz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız görevli olarak farklı noktalara gidip oralarda görüşmeler yapıyor, Trabzon'a bir değer katmaya çalışıyorlar. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımızdan, tüm üyelerimizden sektörlerinde yaşadıkları sorunları bizlere iletmelerini bekliyoruz” dedi.

Editör: Ömer Altıntaş