Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi ve beraberindeki heyet Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi ziyaret etti. Başkan Çelebi, Karadeniz Somonu ile Trabzon’un coğrafi işaretli ürünleri Akçaabat Köftesi ve Hamsiköy Sütlacı’nın THY menülerinde yer alması yönündeki isteklerini Genel Müdür Ekşi’ye iletti. Görüşmede ayrıca Trabzon’a Tiflis, Bakü, Tebriz ve Tahran’dan yapılacak direkt uçuşların sağlık turizmi başta olmak üzere turizme büyük katkı sunacağı da vurguladı.

IMG_5242

THY GENEL MÜDÜRÜ EKŞİ’YE ZİYARET

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Başkan Yardımcısı Mehmet Çelebi, Sağlık Komisyonu Başkanı Mehmet Üçüncüoğlu, Turizm Komisyonu Başkan Yardımcısı Barış Çuvalcı, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, THY Trabzon Bölge Müdürü Osman Hacımahmutoğlu ve TTSO Proje Uzmanı Mümin Gençoğlu, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi ziyaret etti.

IMG_5242

DİREKT UÇUŞ TALEPLERİ İLETİLDİ

Başkan Çelebi, Trabzon’da turizmin çeşitliliğinin ve ziyaretçi sayılarının artırılması, aynı zamanda ulaşımın çok önemli olduğu sağlık turizmi sektörünün geliştirilmesi amacıyla Tiflis, Bakü, Tebriz ve Tahran’dan Trabzon’a direkt uçak seferi taleplerini Genel Müdür Ekşi’ye iletti. Özellikle Bakü, Tiflis ve Tebriz için uçuşların charter seferleri olarak başlayabileceğini, ardından gelen taleplerin yoğunluğuna göre düzenli direkt uçuşlara geçilebileceğini belirten Bilal Ekşi, THY’nin bu tür talepleri dikkate aldığını ve özellikle Trabzon gibi önemli turizm şehirlerine bu uçuşların katkı sağlayabileceğini vurguladı.

IMG_5244

TRABZON’UN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ THY MENÜLERİNDE YER ALABİLİR

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ayrıca, Türk Hava Yolları’nın coğrafi işaretli ürünlerin uçak menülerinde yer alması politikası doğrultusunda, Karadeniz Somonu ile Akçaabat Köftesi ve Hamsiköy Sütlacı gibi Trabzon’un önemli tatlarının THY menülerinde yer alması konusundaki taleplerini iletti. THY Genel Müdürü Ekşi, halihazırda somon servis ettiklerini, Trabzon’un diğer yöresel lezzetlerinin de menülerde yer alabilmesi için ilgili kişilerin çalışma yapacağını vurguladı.

Editör: Muharrem Altıntaş