Başkan Kaya: “Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanarak kalıcı işler yapacağız” Başkan Kaya: “Kaynaklarımızı doğru ve yerinde kullanarak kalıcı işler yapacağız”

Araklı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi karavan turizminin önünü açacağını belirtmişti. Araklı’da özellikle Turup Millet Ormanı, Pazarcık, Aytaş Asmasu Şelalesi, Turnalı Os Şelalesi gibi doğa harikası bölgeler karavan turizmi için oldukça müsait.
I M G 4242
Hürriyet mahallesinde denize sıfır alanda yapılan plajda incelemelerde bulunan Dr. Hüseyin Avni Coşkun Çebi buraya yurt dışından kamp yapmaya gelen karavancılarla sohbet etti. Yabancı turistlerle İngilizce konuşan Dr. Coşkun Çebi turistlerin koyları çok beğendiğini ifade etti.

I M G 4243

Başkan Çebi yaptığı açıklamada; ”Araklı’da turizmi bambaşka bir seviyeye getirecek müthiş projelerimiz ve düşüncelerimiz var. Karavan turizmi benim seçim döneminde de bahsettiğim bir konuydu. Araklı’da doğa harikası bölgelerimiz var. Bu bölgelerimizden en üst düzeyde istifade edeceğiz. Karavan turizmi bir başlangıç. Sosyal aktiviteler, doğa sporları başta olmak üzere vatandaşımız ve ilçemizi ziyarete gelen turistler dolu dolu vakit geçirsinler istiyoruz. Konaklama adına da ilçemizde sorun yok. 5 yıldızlı otellerimiz mevcut. Meclis üyelerimizin içerisinde bulunduğu bir komisyon oluşturuyoruz. Bu komisyonun görevi turizm olacak. Coğrafi işaretler, Araklı’nın turizm haritası, fotoğraflar, videolu tanıtımlar turizme dair ne varsa A’dan Z’ye ele alınacak. Detaylı, planlı ve en ufak detayı gözden kaçırmadan verimli bir çalışma gerçekleştireceğiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi