Trabzon’a ait ayrıntıların ve sembolleşen değerlerin anlatıldığı şiirleri; Ali Kemal Mutlu, Sultan Okur, Eyüp Köse, Serap Yağız, Ayşe Burçak Kaya, Ali Kemal Bekiroğlu, Yeşim Durdu ve Arzu Küçükosman okudu. Trabzon temalı şiirler katılımcılar tarafından büyük bir beğeniyle dinlendi.


“ŞEHİRLERİN HAFIZASINI GELECEĞE TAŞIMAK LAZIM”


Etkinlikte katılımcılara hitap eden Başkan Genç, Teknoloji çağı olarak adlandırılan bu çağda çocukların ruhlarının sanatla birlikte güzelleştirilmesi gerektiğini dile getirdi. Trabzon’un kültür ve sanat faaliyetleriyle öne çıkan bir şehir olduğunu kaydeden Genç, “Kadim medeniyetlerin geçip geçtiği, tarihin kültürün sanatın tebarüz ettiği ve doğal güzellikleriyle mükemmel olan şehrimize ait güzel sözlerle yazılan edebi metinleri, şiirlerimizi çok güzel şekilde okuyacak olan değerli sanatçılarımızdan dinlemek istiyoruz. Trabzon hakikaten bu yönleriyle öne çıkan bir şehrimiz. O nedenle ne kadar gurur duysak azdır. İyi ki, kütür insanımız var, iyi ki sanatçılarımız var. Asıl kalıcı olanlar onların yaptıkları eserler. İşte 2016 yılında belediye olarak ilk işlerimizden bir tanesiydi bu mekân… Kurumsal bir hafızaya bu işi nakletmek adına, Trabzonumuz adına birçok eseri burada geleceğe bir miras sorumluğuyla birlikte taşıyoruz. Her şey kitaplarda yazıldığı gibi değil. Şehirlerin kendi hafızasını, güzelliklerini, ticaretini, kültür, sanat ve spor hayatını bir şekilde muhafaza etmeniz lazım. O kurumsal hafızanın olduğu bir mekândayız. Şu anda teknolojik çağ olarak adlandırılan bu çağda doğan yavrularımızın ruhunu sanatla beraber güzelleştirmemiz lazım. Böyle bir sorumluluğumuzu var. Bu hepimizin sorumluluğu. O nedenle bu tür etkinlikler geleceğe dair en mutlu olduğumuz programlar. O nedenle bu programlara çocuklarımızı, gençlerimizi getirmek lazım. Çünkü onlara dair bu sorumluluğu onların idrakine sunup onların bu işe daha vakıf hale getirmek gibi bir sorumluluğumuz var. Şimdiden sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bu işin hamisi Ülkü hocamıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale ise Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e kültür ve sanat faaliyetlerine yaptığı desteklerden dolayı teşekkür etti.
Etkinliğe; Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Karakaş, tarihçi ve araştırmacı yazar Mustafa Yazıcı, Trabzon Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Durmuş, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, KTÜ Edebiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Ülkü Eliuz, TÜRKAV Trabzon Şube Başkanı Kenan Kuru ile çok sayıda yazar ve davetli katıldı. Başkan Genç, etkinliğin son bölümünde katılımcılara teşekkür plaketi takdim etti.