Trabzonspor, Papara Park’ta konuk ettiği Alanyaspor’u 1 – 0’lık skorla mağlup etti.
 Abdullah Avcı Trabzonsporlu futbolcunun yaptığı fedakarlığı açıkladı
 

Maçın ardından konuşan Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, “10 günlük süreç. Yoğun toplantı. Biraz karışık oynanan oyundan organize oyuna geçmeye çalışıyoruz. Bunun olumlu tarafları da var, olumsuz tarafları da var. Bu bir gerçek. Takım savunması seni ayakta tutabiliyor. Bugün takım savunmasını çok iyi yaptılar. Yapamadıkları 2 tane merkezden bireysel hatadan oynadığımız toptan verdik. Bir duran toptan, bir tane de baskıya yanlış gittik. O da ofsayttı. Hücum yönünden ne yaptık? Zaman zaman iyi şeyler, zaman zaman yapamadıklarımız var. Orada opsiyonları, biraz daha oyuncu zenginlikleri ile beraber ki gelecek oyuncularla. Trezeguet gelecek, Bakasetas gelecek. Pepe bugün bize olumlu şeyler gösterdi. 
İkinci yarıda final paslarında atabilseydik, ofsaytlara dikkat edebilseydik, yakaladığımız net pozisyonlar vardı. Oyunun içinde sonuna kadar tutunup, başlangıç adına kazanmak son derece önemli. Bugün 1 – 0 kazandığında ligin 5.’si olabiliyorsun. Oralarda oynayan takımların puan kaybettiklerinde, bizim aldığımız puanlarla yukarıya çıktık. Özgün ve moral adına iyi. Çok çalışmamız gereken konu başlıkları var. 
Bunların hepsini tekrar yaparak çalışacağız. Enis Bardhi bugün hasta hasta oynadı, ama savunma anlamında iyiydi. Ömür ekstra bir, çok güzel oyun oynadı. Diğerleri de buna katkı sağladı, ayakta kaldık. 
Daha fazla üretmemiz, bireysel oyuncuların devreye girmesi, opsiyon.. Bu süreçler hepsi bir anda değişmiyor” dedi. 

BAKASETAS, EREN ELMALI VE TREZEGUET'İN SAKATLIKLARI… 
Bakasetas, Trezeguet’in gelecek haftaya yetişip yetişmeyeceği, Eren’in sakatlık durumu ile ilgili de konuşan Avcı, “İçerden onunla ciddi bir şey gelmedi. Hatta Mendy’in de ayağında şey oldu. Doktor olumsuz bir şey söylemiyor. Baka yok. Trezeguet, önümüzdeki hafta itibariyle bizimle beraber olma ihtimali yüksek. Seçeneklerimiz yüksek olduğunda… Organize olan, tekrarları olan takıma karşı oynadık” dedi. 

Trabzonspor taraftarı ile ilgili de konuşan Avcı, “Trabzonspor taraftarı kulübün sahibidir. Bana da başından beri harika duygular yaşattılar. Onlar Trabzonspor’a destek vermeye devam etsinler. Biz onlarla beraber herşeyi yaptık, onlarla yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu

Editör: Haber Merkezi