Trabzonspor'da tüzük görüşmelerinin yapılacağı Olağanüstü Genel Kurul bugün 10.00'da KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

IMG_3321

Trabzonspor Kulübü Derneği ismi Trabzonspor Kulübü olarak resmen değiştirildi.

Bordo-mavililer, 7405 Sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu hükümlerine uyarlanması zorunluluğu nedeniyle bugün tüzük kongresi yaptı. 
IMG_3318

Tüzük tadil kongresi Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi salonunda bugün saat 10.00'da gerçekleştirildi. Çoğunluğun sağlandığı kongrede daha sonra gündem ve yeni tüzük okundu. Bölüm bölüm oylama işlemlerinin gerçekleştirileceği açıklandı. 
IMG_3331-1

İTİRAZLAR SONRASI ÇIKARILDI 

Trabzonspor'a yabancı kişilerin üye olabilmesinin önünü açacak madde, itirazlar sonrası tüzük taslağından çıkarıldı.

Daha sonra kongre üyeleri tüzük hakkında fikirlerini beyan etmek için söz aldı. 

BU DÜŞÜNCEYİ KABUL ETMİYORUZ 

Trabzonspor Kongre Üyesi Ayhan Pala: Trabzonspor’un satılmasını bırakın düşünülmesini kabul etmiyoruz. Gelin bunu tamamen kaldıralım. Hiçbir şirket şahıs ve ortak tarafından satın alınamaz. Bunu tüzüğe ekleyelim ne olacak.

Trabzonspor tüzük tadilat kongresinde taslak tüzükte yer alan ‘Kulüp yabancılara devredilebilir’ maddesi çıkarıldı.

IMG_3325

KONGREDE TARTIŞMA YARATAN MADDE 

Bir üye kaç kişinin aidatını Yatırabilir... 

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da tüzük değişikliği için bugün olağanüstü kongre düzenlendi. 

Kulüp yabancılara devredilebilir maddesi tüzükten çıkarıldı 

Trabzonspor tüzük tadilat kongresinde taslak tüzükte yer alan ‘Kulüp yabancılara devredilebilir’ maddesi tüzükten çıkarıldı. 

Bir diğer dikkat çeken gelişme ise toplu aidat ödemelerinde gerçekleşti. Kulüp yaptığı düzenleme ile 1 asil üyenin en fazla 10 kişi için aidat ödemesi yapabileceğini tüzüğe ekledi. 

Maddede ‘Bir asıl üye ödeme şekilleriyle aidatını yatıracağı üyeden ıslak imzalı yetki belgesi ile en fazla 10 üyenin aidatını yatırabilir. ‘ ifadeleri kullanıldı. Bu madde üyeler tarafından kulüp açısından sorun teşkil edeceğini söyleyerek daha önceki yıllarda bu tür üyelerin şimdilerde üyelikten atıldıklarının altı çizildi. 

Kongreyi yöneten Başkan Mahmut Ören söz konusu tartışmalarla ilgili ‘Bir ailede 10 kişi varsa nasıl bu işlemleri yapacak. Bu bağlamlarda alınmış bir karar.’ dedi.

KONGRE TARİHİ DEĞİŞMEDİ 

Trabzonspor’da tüzük kongresinde değişilmesi istenen ve Mayıs ayı işaret edilen kongre tarihi ile ilgili yeni gelişme yaşandı. İtirazlar üzerine değerlendirme yapan Divanı yöneten Başkan Mahmut Ören: Mayıs da yapıldığı zaman 1 dönem kaybedebilir. Mayıs da söylense de kulüp için uygun değildir. Bundan dolayı 20 Kasım 20 Aralık’a koyduk. Bu yönetimlerin hareket alanları için daha sağlıklı. Değişimi uygun görmedik.

Editör: Muharrem Altıntaş