Trabzonspor'da Uğurcan Çakır açıkladı! Montella ile ne konuştu?

IMG_8149

Uğurcan Çakır'ın açıklamaları şu şekilde;

"HAFTAYI İYİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

Abdullah Hoca 2 hafta önce geldi. Alanya ve Karagümrük maçını oynadık. Bölüm bölüm çalıştıklarımızı sahaya yansıttık. Fenerbahçe sezona iyi başladı. Biz de Trabzonspor'uz. Büyük maçları tahmin etmek kolay değil. Haftayı iyi değerlendiriyoruz. Biraz önce rakiplerimizin analizini yaptık. Çalışıyoruz. Hafta sonu göreceğiz.


"KİMİN NE PAYLAŞTIĞININ ÖNEMİ YOK"

Saha dışı yaşanan olaylardan çok saha içinde kalmaya çalışıyoruz. Kimin ne paylaştığının önemi yok. Ne olacağını sahada göreceğiz. Biz Trabzonspor'uz, kazanmak için oraya gideceğiz. Umarım öyle de olacak.

Takımın kazanması önemli. Hem milli takım dönemi hem de 4-5 haftalık performansım iyi. Sezona iyi başlamadım ama sonrasında toparlandım. Hocamız ne yapacağımızı söylüyor. Güzel şekilde çalışacağız. Umarım Fenerbahçe maçı güzel maç olacak.

Saha dışındaki olaylar ilgimizi çekmiyor. Zaten büyük maçların konsantrasyonu ayrıdır. Fenerbahçe sezona iyi başladı ama biz de kalitemizi biliyoruz. Hocamızın söylediklerine, rakibin zayıflarına iyi çalışırsak iyi bir maç çıkartırız. Elimden geleni yapacağız. İyi bir takımız. İyi bir hocaya sahibiz. Büyük maçların motivasyonu ayrıdır. O yandan sıkıntımız yok. İnşallah iyi bir skor alırız.


"YENİDEN UYUM SAĞLAYIP BAŞARI ELDE ETMEK İSTİYORUZ"

Futbolun içinde bunlar var. Geriye dönüp bakmamak gerek. Çok çalışıp, saha içi ve dışında birlik olup, hocamızın isteklerini yerine getirerek başarılı olabiliriz. Abdullah Hoca ile bunu başarmıştık. Yeniden uyum sağlayıp başarılar elde etmek isteriz.

Kaleci hocamız Haluk Hoca ile de daha önce çalışmıştık. Bjelica ile önce Alper Hoca, sonra da Sandro Hoca geldi. Hepsinden bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. Çok fazla etkilemiyor, kendinizi geliştirmek istediğinizde zaten performansınız artıyor.


"MONTELLA BANA GÜVENDİĞİNİ SÖYLEDİ"

Bana güvenenleri yanıltmak istemiyorum. Hayatımı bunun üstüne kurdum. Montella göreve geldikten sonra bana güvendiğini söyledi. Ben de güvenini boşa çıkarmamak adına elimden geleni yapmaya çalıştım. Hırvatistan ve Letonya maçlarında hocanın gösterdiklerine çabuk uyum sağladık. Hocanın istediklerini net şekilde anlatması bize yardımcı oldu. Bana güvenenlerin güvenini boşa çıkartmamaya çalışıyorum. Bunu da başardığım için mutluyum.

Modern futbolda rakibinizi de bilmeniz önemli. Montella göreve geldi, 6-7 toplantı yaptı. Kısa toplantılardı ama çok net konularda. Abdullah Hoca da göreve geldikten sonra toplantılar yaptı. Abdullah Hoca ile daha önce burada çalıştığım için, Montella'nın milli takımda istediklerini net şekilde anladım. Benzer şeyi istediler.


"GEÇEN SEZONA GÖRE DAHA İYİ İNSANLARDAN KURULU BİR TAKIMIZ"

Takımda arkadaşlık ortamı geçen sezona göre daha iyi. Galibiyetlerle uyumu daha hızlı yakalıyorsun. Kadronun geçen sezona göre daha iyi insanlardan kurulu olduğunu düşünüyorum. Galibiyetlerle uyum artacaktır. Abdullah Hoca da sürekli bunu vurguluyor. Süreci galibiyetlerle biraz daha hızlandırmamız gerekiyor.

"BENDEN NE İSTENİRSE ONU YAPABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM"

Hocamız geriden oyun kurarak ve pasla çıkacağımızı söyledik. Buna çalışacağız. Milli takımda da öyle yaptık. Bizde bu oyuna uygun oyuncular var. Videolarla bize neler yapmamız gerektiğini de gösteriyorlar.


4-5 sezondur Trabzonspor'dayım. Geriden oyun kurarak oynadığım zamanlar azdır. Hocamız vurulmasını istiyorsa vuruyorum, oyun kurmamı istiyorsa onu yapıyorum. Benden ne istenirse onu yapabileceğimi düşünüyorum.

Editör: Haber Merkezi