Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'de 19. hafta mücadelesinde deplasmanda Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Bordo mavililer, Visca'nın golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Abdullah Avcı'nın açıklamaları şu şekilde;

Yeni yıla kazanarak başlamak önemliydi.

28 günde 8 maç oynayacağız. İlkini oynadık. 7 maç var, yoğun gidecek. Sakatlar ve Afrika Kupası nedeniyle sınırlı şekilde devam ediyoruz.

Trabzonspor'un Gaziantep FK maçı 11'i belli oldu! Trabzonspor'un Gaziantep FK maçı 11'i belli oldu!

Sahanın zemini son derece sıkıntılıydı. Topa çok sahip olamıyorsun, top çok sekebiliyor.


Dirençli ve doğru durduk. Topu kaybettikten sonra topun arkasına geçtik. Rakibe çok fazla fırsat vermedik. Daha şiddetli ve doğru oynamamız gerek. Atan kazanacak görüntüsü vardı. Duran toplardan goller bulabilirdik.

Daha güzel ve daha iyi oyunlar için, bu galibiyetler bizi hızlandıracak. Oyuncularımı kötü zemine rağmen mücadeleleri için tebrik ediyorum. Şimdi Samsunspor maçına döneceğiz.

Daha önce buna benzer bir senaryo yaşadım. Oyunun, ligin, oyuncu profillerinin ve formasyonların gerçekleri var. Dünyanın hiçbir takımı istediği oyunu her zaman oynayamıyor. Geçen gün Arsenal, 77 kere rakip ceza sahasına girdi ama gol atamadı. Aston Villa, 2-0 öndeyken 3-2 maç kaybetti. Artık herkesin oyun planı ve organizasyonu var. 3 sene evvel de bütün maçlarda öne geçip çuvalca puan kaybetmiş bir takım vardı. Bu oyunun artık tek yönü yok. Savunma var, hücum var, duran top var, taç bölümü var. Kalite, hız ve tekrarların çok olması gerek. Bunların farkındayız. Kazanarak gelişmek daha hızlı oluyor.


Şu anda 3. sıradayız. 8 maçta 4 galibiyet ve 4 mağlubiyeti olan bir takım vardı. Bugün 10. maç, puan ortalamamız 2'nin üzerinde. Bir sonraki maça en iyi şekilde hazırlanacağız.

Editör: Haber Merkezi