Ve yönetim, 25 Mart tarihinde Olağanüstü Genel kurula gitme kararı aldı. Şimdi de gerekli 9 ıslak imzanın toplanması çalışması yapılıyor. Geçen sezonu şampiyon kapatan ve tüm dünyada ses getiren Trabzonspor’da yönetim içindeki bu çalkantılar nasıl başladı, bu noktaya nasıl geldi? Trabzonx. Com olarak yaşanan süreci adım adım siz okurlarımıza sunmayı bir habercilik görevi kabul ediyoruz. İşte Ahmet Ağaoğlu başkanlığındaki yönetimin kaosa sürüklenmesindeki en önemli nedenler: 

1-Trabzonspor’da önce Hayrettin Hacısalihoğlu, sonra da Mehmet Yiğit Alp asbaşkanlığında Ahmet Ağaoğlu hep tek adam politikası izlemeye çalıştı. Asbaşkanlarına ve yönetimlerine danışmadan kararlar almaya, transfer yapmaya, teknik adam politikaları konusunda inisiyatif kullanmaya çalıştı. Aslında ilk çatışma Ağaoğlu’nun ilk başkanlık döneminde merhum Özkan Sümer’in Sportif Direktörlüğünde başlamıştı. Ağaoğlu, Sümer’e danışmadan kararlar alıp uygulayınca ipler gerildi. Sümer istifa etti. Bunun ardından da Hacısalihoğlu bir çok yanlışa izin vermek istemedi. Ancak Ağaoğlu, ısrar edince Hayrettin Hacisalihoğlu kongrede görev almadı. Bu ismi iktidar siyaseti de istemiyordu. Mehmet Yiğit Alp de benzer çatışmalarla kenara çekilmeyi tercih etti. 
2- Mehmet Yiğit Alp’in de ayrılmasından sonra son yıllarda İstanbul’da ikamet etme kararı alan ve yönetimde görev aldığı sürede sürekli ekonomik desteğiyle ön plana çıkan Ertuğrul Doğan, asbaşkanlık makamına oturdu. Kulüpte hem başkanın, hem asbaşkanın İstanbul’dan olması süreci Mehmet Yiğit Alp ile başlamış ve Doğan ile sürdürülme süreci yaşanmıştı. Ağaoğlu’nn hiç kimseye danışmadan İngiliz Newton’u, Hüseyin Çimşir’in ikinci yardımcısı olarak hem de teknik direktörün 3-4 katı maaşla göreve getirmesi önemli bir kırılma yarattı. Newton da kendine bacanağını yardımcı olarak getirdi. Ara transferde anlaşılması zor 5 isim bizzat Ahmet Ağaoğlu organizasyonuyla alındı. Bu isimler takıma hiç katkı yapamadı. Aynı süreçte Daniel Sturrudge ve Obi Mikel ile de yollar ayrıldı. Teknik kadroda bir iki başlılık ortaya çıktı ve 2019-20 sezonunda göz göre göre şampiyonluk Başakşehir’e hediye edildi. 

NEWTON VE AVCI KONUSU BAŞKAN-YÖNETİM GERİLİMİ YARATTI

3-Ligin bitimine bir hafta kala ve takım Türkiye Kupası finali öncesinde Hüseyin Çişmşir’in işine son verildi. Takımı Newton final maçına çıkardı ve Trabzonspor şampiyon oldu. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın adamı olarak bilinen Newton ile yola devam etmek isteyen Ahmet Ağaoğlu’na yönetimde ciddi direniş gösterildi. Asbaşkan Ertuğrul Doğan da, Abdullah Avcı için bastırdı. Bu noktada iktidarın önemli isimleri de Avcı’nın, Trabzonspor’u çalıştırmasını istiyordu. Fakat Ağaoğlu, buna şiddetle karşı çıktı ve Newton ile çalışmakta diretti. Ancak ligin daha ilk haftalarından itibaren Bordo-Mavili takım çok kötü sonuçlar aldı. Olmayacak yenilgilerle birlikte puan sıralamasında 17’nci basamağa kadar düştü. 
4-İktidar mensupları yeniden Abdullah Avcı’yı dayatmaya başladı. Ahmet Ağaoğlu başka isimlerle temas kurdu ama kendisine yapılan dayatmalara daha fazla karşı koyamadı. Avcı, 2020-21 sezonunun 8’nci haftasında iş başı yaptı. Asbaşkan Ertuğrul Doğan da özellikle Berat Albayrak’ın sonsuz desteğini arkasına alarak Abdullah Avcı’nın en büyük destekçisi oldu. Avcı ile birlikte takım kötü oynasa da kazanmaya, ya da puan almaya başlayınca, Ağaoğlu’nun itirazları sona erdi. Ancak bu isimle ilgili pusuda beklemeyi sürdürdü. Takım çok kötü başladığı sezonu 4’ncü sırada tamamlayınca ve Süper Kupayı da kazanınca Ahmet Ağaoğlu sessizliğe gömüldü. 

TRANSFERİ AĞAOĞLU DEĞİL ÜÇLÜ TROYKA YAPMAYA BAŞLADI

5-Transferi tek başına yürütmek isteyen ve kulübü adeta batağa saplanma noktasına getiren Ahmet Ağaoğlu, bu kez yetkiyi Abdullah Avcı ve Ertuğrul Doğan ile paylaşmak zorunda kaldı. Avcı, hiçbir transferin kendisinden habersiz yapılmasına izin vermedi. Kulübün mali yönetimini elinde tutan ve sıkışma yaşandığında sürekli borç para veren Asbaşkan Doğan da ağırlığını Avcı’dan yana koydu. Geçen sezon şampiyon kadro kurulurken, Ahmet Ağaoğlu-Ertuğrul Doğan-Abdullah Avcı üçlüsü tüm karar mekanizmasını yöneten isimlerdi. Fakat yapılan transferler hem yıldız eskisi, hem de çok pahalıydı. Transfer mevsimi biterken borç adeta batak haline gelmişti. Ahmet Ağaoğlu hala transfer yapmak istiyordu. Ancak paranın kaynağını elinde bulunduran Ertuğrul Doğan buna izin vermiyordu. Başkan Ağaoğlu bu duruma içten içe bilendi. 

6-Trabzonspor, lige iyi başlayınca yönetim içi çatışmalar, ekonomik sıkıntılar bir kenara bırakılmış gibi bir süreç yaşandı. Süper Ligde Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Başakşehir gibi güçlü kulüpler şampiyonluk yarışına çok erken veda edince Bordo-Mavililer sahada dikensiz bir gül bahçesindeymiş gibi 38 yıllık özlemini çektiği yolda son sürat hedefe gitmekte zorlanamadı. Takım şampiyonluk mücadelesi verirken ve çok yüksek puan farkıyla önde olması Ertuğrul Doğan ile Abdullah Avcı’nın etkinliğini daha da artırdı ve Başkan Ahmet Ağaoğlu da duruma içten içe kızgınlık duyarken, yine de uluorta çıkış yapmaktan imtina etti. 

ŞAMPİYONLUK TÜM SORUNLARI HALI ALTINA SÜPÜRDÜ
7-Trabzonspor uzun yıllar sonra resmi olarak şampiyon olunca tüm kavgalar, çatışmalar, fikir ayrılıkları ertelendi. Ancak yönetimde de ‘Ağaoğlu’cular’, ‘Doğa’ncılar’ gruplaşmaları oluşmuştu.  Bunlar hiçbir şekilde yönetici görevi üstlenmiyordu ancak yine de içten içe parçalanma yaşanıyor, bunlar sümen altı ediliyordu. Takımın şampiyon olması sorunların halının altına süpürülmesine neden oldu. 
8-Ahmet Ağaoğlu’nun başkanlık koltuğuna oturduğu 2018 Nisan ayından sonra kulübün tarihinin en büyük transfer satışlarının yapılmasına, sponsorluk gelirlerinin rekorlar kırmasına, stat, naklen yayın, isim hakkı ve lisanslı ürün satışlarından gelen korkunç gelirlere karşın yine de borç katlandıkça katlandı. Yeni transfer dönemine girilirken, Trabzonspor önemli bazı oyuncularını kaybetti. Kimisini yüksek bonservis bedelleriyle sattı. Kimi yetenekli oyuncuları kiralık gönderdi ya da yolları ayırdı. Buna karşın 13 yeni ve çok pahalı transfer yaptı. Tek hedef Şampiyonlar Ligi’ne girip, buradan gelecek gelirlerle birlikte en azından borcun sabit tutulabileceği düşünülüyordu. 

AĞAOĞLU ADETA ‘KUKLA BAŞKAN’A DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
9-Bu yapılan transferlerin bir kısmında Başkan Ahmet Ağaoğlu’na fikir danışma ihtiyacı bile hissedilmedi. Kulüp ekonomik açıdan her sıkıştığında borç para veren ve sorunların aşılmasını sağlayan Asbaşkan Ertuğrul Doğan, Teknik Direktör Abdullah Avcı ile birlikte birçok transferi gerçekleştirdi. Bu da Ahmet Ağaoğlu’nu çok kızdırdı. Zaman zaman uluorta, hem Doğan’a, hem de Avcı’ya yönelik hakaret içeren ifadeler kullandı. Bunlar hem Abdullah Avcı’ya, hem de Ertuğrul Doğan’a anında yetiştirildi. Bu nedenle de çatıma daha da arttı. Avcı, her vesileyle ‘Ertuğrul başkan’ ifadeleriyle birlikte Doğan’ı ön plana çıkarırken, Ahmet Ağaoğlu’nu adeta yok saymaya başladı. Bu da Ağaoğlu’nu çileden çıkarıyordu. Ama ekonomik olarak Ertuğrul Doğan’a bağımlı olması nedeniyle kamuoyuna açık eleştiriden ya da tepkiden kaçındı. 

10-Trabzonspor önce Şampiyonlar Ligi’nden, sonra UEFA Avrupa Ligi’nden elenince, bir de Süper Ligde şampiyonluk yarışından kopunca Ahmet Ağaoğlu, Abdullah Avcı’yla yolların ayrılması yolunda girişimlerde bulundu. Bu arada Ertuğrul Doğan’ın, Avcı ile sözleşmesini 3 yıla çıkarması ve yılda 25 milyon lira ödeneceğini belirtmesi de şok etkisi yarattı. Buna rağmen Ağaoğlu yine de sesini pek çıkaramadı. Ancak tüm bu yaşananlar, kulübün her geçen gün ekonomik açıdan biraz daha krize girmesine sebep oldu.  Aslında Ahmet Ağaoğlu adeta ‘Kukla başkan’a dönüşmüştü ama koltuğu sevdiği için bir türlü bırakmak istemedi. 

TÜM KRİZLERİN NEDENİ EKONOMİK AÇIDAN YAŞANAN YIKIM!

11- Trabzonspor’un Bankalar Birliği ile yaptığı anlaşma gereği ilk iki yılı ödemesiz ve faizsiz kredinin ödeme döneminin gelmesi de ekonomik krizi doruğa çıkardı. Yönetim büyük bir ödeme sorunu yaşamaya başladı. Zaman zaman personel maaşları bile Ertuğrul Doğan para göndermeyince ödenemedi. Bu da krizi daha da derinleştirdi. En son UEFA Konferans Ligi’nden elendi. Artık Avrupa’da da gelir kapısı kapandı ve ekonomik açıdan artık kişilerin cebine mecbur kalındı. Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksinin 29 yıllığına kiralanmasının sağlanamaması, stat isim sponsorluğu konusunda şirketlerin olumlu yaklaşmaması, ara transferde gönderilmesi ve elde edilecek gelirle birlikte ekonomiye can suyu getirilmesi beklendi ama bunlar da gerçekleşmedi. 

12-Trabzonspor’un kredi ödemeleriyle ilgili de büyük bir sıkıntı yaşanıyordu. Üç ayda bir yaklaşık 10 milyon Euro’luk bir ödeme yapılması gerekiyordu. Bunun yanında her ay 10 milyon Euro’ya yakın da rutin ödemeler gerekiyor. Yani üç ayda bir 20 milyon Euro, iki ay da 10 milyon Euro kasadan çıkması gerekiyor. Kasa ise tamtakır edildiği ve Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun kaynak bulma konusunda yaşadığı sıkıntılar nedeniyle yönetim içinde büyük tartışmalar yaşanmaya başlandı. Artık bu işin böyle yürümeyeceği ve yeni bir yapılanmanın şart olduğuna dair düşünceler açık açık konuşulmaya başlandı. 

ERTUĞRUL DOĞAN, ‘BENİ PARA OLARAK GÖRMENİZDEN BIKTIM’

13-Asbaşkan Ertuğrul Doğan, kulübün her sıkıştığı noktada kendisine başvurulması ve, “Para gönder” denmesine isyan etmeye başladı. Kasım ayında bu isyanı nedeniyle bir süre para göndermeyince Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetimden hiç kimse elini cebine atamadı ve personel maaşı bile ancak 15’nde ödenebildi. Her sıkışıldığında Doğan’a başvurulması bu ismi çok rahatsız etti. Ertuğrul Doğan, “Beni adeta yönetici değil de para olarak görmenizden artık rahatsızlık duymaya başladım. Ben para değilim, insanım insan” diyerek tepkisini ortaya koyarken, “Her sıkışıldığında parayı ben ödeyeceksem o zaman başkanlığı da ben yapayım o zaman” diye rest çekti. 

14- Kulübün kurumsal açıdan yaşadığı sorunların yanında sahada da işlerin kötü gitmesi herkesi geriyordu. Hele Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın önce, “Ne yapıyorsak olmuyor. Bir türlü istikrarı sağlayamıyoruz. Takım sorunlu, oyuncular sorunlu, kurum sorunlu” diyerek yönetimsel sıkıntılara vurgu yapması, ardından köstebek skandalını patlatması, bu noktada yönetime de tepki göstermesi Ahmet Ağaoğlu’nu küplere bindirdi ama yapılan üçlü toplantı sonunda bir uzlaşıya varıldı. Avcı’nın işine son verilmesini istediğini düşünen Ağaoğlu, “Onun işine son vermeyeceğim. İstifa eder” şeklinde değerlendirmede bulundu. 

SİYASİ İRADE AĞAOĞLU’NUN ÜSTÜNÜ ÇİZDİ, DOĞAN’A DESTEK VERDİ

15- Tüm bunlar yaşanırken, Trabzonspor’u yönetimsel anlamda ve birçok taraftar grubunu elinde tutan, istediği gibi yöneten iktidarın da önemli mensupları tavrını Ertuğrul Doğan’dan yana koydu. Ahmet Ağaoğlu’nun üzerinin uzun süre önce çizildiği belirtildi. Bu noktada en önemli etkiyi ise eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak ile ağabeyi Serhat Albayrak başı çektiğinin altı çizildi. Bu ekip, Ertuğrul Doğan’ın başkan olmasını istiyordu. Ahmet Ağaoğlu ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu arkasına alma çalışması yürüttü. Fakat birçok açıdan Berat ve Serhat Albayrak grubunun daha etkin olduğu gerçeği burada kendini gösterdi. 

16-Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun Kahramanmaraş merkezli ülkeyi yasa boğan ve büyük bir yıkıma neden olan deprem felaketinde çok ön plana çıkmaya çalışması da tepki çekti. Trabzonspor kulübünün katkılarında sanki Ahmet Ağaoğlu başat rol oynuyor havası esti. Son Fenerbahçe-Konyaspor maçında tribün tepkisine karşı tavır koymadığı şeklindeki haberlere yanıt vermesi de yönetimde yanlış bulundu. Tüm bu aşamalar yaşanırken, Mart ayı içinde yapılması gereken 20 milyon Euro’ya yakın bir ödeme için kaynak bulunması istendi. Bu noktada Ertuğrul Doğan’ın başkan olmasını isteyen yöneticiler, Başkan Ahmet Ağaoğlu’na hitaben;“Bu ay sonuna kadar ya 20 milyon Euro bulun ya da Olağanüstü Genel Kurul kararı alalım ve bu paraları ödeyebilecekler göreve gelsinler” diye adeta rest çekti. 

17-Yönetim Trabzon’da toplanırken, Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Asbaşkan Ertuğrul Doğan’ın da telekonferans sistemiyle katıldığı toplantı çok tartışmalı geçti. Ağaoğlu ve Doğan, dün yeniden bir yönetim toplantısı yapılması ve burada net kararın verilmesini istediler. Dün öğlen saatlerinde olağanüstü toplanan yönetim kurulunda 9 üye Olağanüstü Genel Kurula gidilmesi yönünde karar bildirdi. Yönetimin yola devam etmesi yönünde oy kullananlar ise çok azınlıkta kaldı. Kongre isteyenler, başkan adayı olarak Ertuğrul Doğan’ın yanında yer almaya hazır gözükürken, şimdi ıslak imzalar beklenmeye başlandı. Ahmet Ağaoğlu’nun ise bu gelişmelerden sonra nasıl bir tavır takınacağı merak edilirken, yeniden aday olmaya sıcak bakmadığı dillendiriliyor. 
**----

BAKASETAS’A RESMİ TEKLİF YOK!

TRABZONX ÖZEL HABER

BOLOGNA 7 MİLYON EURO’YU GÖZDEN ÇIKARDI MI?
Trabzonspor, ekonomik krizle boğuşurken elindeki oyunculardan bir kısmını satıp paraya dönüştürme ya da kadro maliyetini düşürme planları yapılırken, Yunan orta saha oyuncusu Anostosios Bakasetas için İtalya’nın Bologna kulübünün kendisini istediği kamuoyuna yansımıştı. Önce İtalyan medyasına yansıyan haber daha sonra Türkiye’deki medya kuruluşlarınca da okurlarına servis edildi. Bologna kulübünün Bordo-Mavili takımın başarılı orta saha oyuncusu için 7 milyon Euro’luk bir bütçe yaptığı da haberlerde önemli ayrıntı olarak yer almıştı. Bu haberler, Trabzonspor cenahında heyecan yaratmış, takımın en önemli isimlerinden birinin de gidip gitmeyeceği de taraftarların kafasını karıştırmıştı. 

HİÇBİR FUTBOLCU İÇİN HENÜZ RESMİ TEKLİF GELMEDİ
Bordo-Mavili yöneticiler ise, Bakasetas dahil hiçbir oyuncu için resmi bir teklifin taraflarına iletilmediğini vurguladılar. İsminin açıklanmasını istemeyen bir yönetici, “Bakasetas dahil, şu anda satmayacağımız bir oyuncu yok. Çünkü bu ay içinde, yani 31 Mart tarihine kadar 20 milyon Euro civarında bir ödememiz bulunuyor. Ancak takımdaki hiçbir oyuncumuza resmi bir talep gelmedi” değerlendirmesinde bulundu.  Bilindiği gibi Bakasetas Alanyaspor’dan transfer edilirken sözleşmesine, “12 milyon Euro’ya serbest kalır” maddesi konmuştu. Ancak yönetimin bu oyuncuyu daha düşük bir bedelle bile satmayı düşünebileceğine vurgu yapıldı.  Bu noktada resmi bir teklifin gelmesinin de sabırsızlıkla beklendiğinin altı çizildi. 

**----

KAFA KARIŞTIRAN 2 GELİR KALEMİ!

TRABZONX ÖZEL HABER

PLANLANAN YATIRIM GELİRİ 750 MİLYON LİRA
Trabzonspor’un Mali Genel Kurulu’nda ortaya çıkan rakamlar ekonomik açıdan kulübün nasıl bir darboğazda olduğunu gösterirken, tahmini bütçenin denkleştirilmesi için birçok kalemin hayali olduğu şüphesini uyandırdı.  Tahmini bütçe 2 milyar 824 milyon lira olarak hesaplanırken, uzun yıllardır hep gündemde olan ve gelin hanesine de yazılan HES Projesinin artık hayali olduğunu bilmeyen kalmadı. Ancak bütçe kitapçığında, “Planlanan yatırımlardan elde edilecek gelir 750 milyon lira” şeklinde bir açıklamanın bulunması da kafaları karıştırdı. Bordo-Mavili kulübün bunca büyük başarılarına, geçen sezon şampiyonluğu kazanmasına rağmen Süper Lig yayın gelirleri 175 milyon lira, Avrupa yayın gelirleri 5 milyon lira, en büyük gelir kalemi olarak kabul edilen reklam ve sponsorluk gelirleri 350 milyon lira olarak hesaplandı. 

‘PROJE YATIRIM GELİRİ’NİN KARŞILIĞI VAR MI?
Bunların yanında UEFA Gelirleri 300 milyon lira, İsim hakkı gelirleri 10 milyon lira, Stadyum, bilet, loca, kombine gelirleri 150 milyon lira, Spor Toto-Loto gelirleri 10 milyon lira, Ziraat Türkiye Kupası gelirleri 10 milyon lira, Altyapı destek geliri 5 milyon lira, transfer gelirleri 300 milyon lira, Token satış gelirleri 100 milyon lira, Proje satış gelirleri 200 milyon lira, İlişkili taraflar net gelirleri 125 milyon lira, Kiralama ve diğer gelirler 25 milyon lira olarak hesaplandı. Herkes tarafından bilinen sponsorluk ve reklam, naklen yayın, seyirci hasılatı, transfer gelirlerinin bile ne anlama geldiği belirsiz ‘Planlanan yatırım gelirleri’nin çok altında kalması, yine proje satış gelirlerinin de dikkat çekici bir seviyede olması şaşırtıcı bulundu. Bu yatırım ve planlama gelirleriyle ilgili kamuoyunun net bir şekilde bilgilendirilmesi istendi. 

BUNLAR GERÇEK Mİ, UYDURULMUŞ SENARYO MU?
Bu rakamlara şüphe ile bakanlar haklı olarak, “Trabzonspor bunca yıldır büyük kulüp olarak mücadele veriyor. 50 yılı aşkın bir tarihin yarattığı vizyon ve misyon ile birlikte maçların naklen yayınından bile 175 milyon lira ancak kazanılırken, hatta bir futbolcu satışından bile 300 milyon lira kazanabilme şansı varken, bu planlanan yatırımlarla, proje satış gelirlerinin, kulüp yönetimi tarafından kamuoyuna açıklanması, profesyonel isimler tarafından da detaylandırılması gerekir. Bunlar hayali rakamlar mı bilmek hakkımız olsa gerek. Borsaya açık bir kulüp olan Trabzonspor’u yönetenler ne planlaması yapacaklar, neyi projelendirecekler de toplamda 1 milyar liraya yakın bir gelir elde edilecek? Yoksa bu rakamlar sadece kongre üyelerini uyutmak ve bütçeyi denk göstermek için uydurulmuş senaryo mu?” diye sormaktan kendilerini alamadılar. 

***----
TRABZONSPOR ‘8’ DİYEBİLECEK Mİ?

ÜST ÜSTE 7 MAÇTIR KALESİNDE GOL GÖRMÜYOR
Trabzonspor bu sezon özellikle Süper Ligde beklentilerin çok altında bir performans gösterdi ve şampiyonluk yarışından erken koptu. Bordo-Mavili ekip buna karşın Süper Kupayı kazandı, Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükseldi ve Avrupa’da da yoluna devam etmeyi çok istedi ama Basel’e elenmekten kurtulamadı ve Konferans Ligine de veda etmiş oldu. Karadeniz Fırtınası her türlü olumsuzluğa karşın özellikle kendi sahasındaki başarılı sonuçlarıyla dikkatleri üzerine çekiyor ve taraftarına büyük keyif yaşatıyor. Bordo-Mavili ekip, sahasında Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UAFA Konferans Liginde evinde oynadığı son 7 maçta da kalesinde gol görmedi ve bu anlamda çok önemli bir başarıya imza atarken taraftarı da mutlu etti.  Bordo-Mavililer, Yarın akşam oynayacakları Ümraniyespor maçında da kalesini gole kapatmayı ve bu anlamda başarılı gidişini sürdürmeyi hedefliyor. 

TAM 630 DAKİKADIR GOL YÜZÜ GÖRMEDİ
Trabzonspor, Dünya Kupası finalleri sonrasında evindeki ilk maçını Ziraat Türkiye Kupası’nda Samsunspor karşısında oynadı ve 3-0 kazanmayı başardı. Ardından Fenerbahçe’yi Süper Lig’de ağırladı. Güçlü rakibini 2-0 yenen Bordo-Mavili ekip, bir sonraki karşılaşmada da Giresunspor’u 3-0 gibi net bir skorla geçmeyi başardı ve taraftarını mutlu etti. Trabzonspor, Başakşehir’i de 1-0 mağlup ederek büyük sükse yapıp, Süper Ligde son olarak da Antalyaspor’u 2-0’lık bir skorla yenmişti. Bordo-Mavili ekip, son olarak da UEFA Konferans Liginde İsviçre temsilcisi Basel’i 1-0’la geçti ve böylece 630 dakikadır kendi sahasında rakiplerine gol izni vermemenin gururunu yaşadı. Trabzonspor, Ümraniyespor’u da gol yemeden mağlup etmeyi planlıyor. Bunu başarırsa kendi sahasında üst üste 8 maçta gol yemeyerek önemli bir başarıya da imza atmış olacak.

**---

VE SÜPER LİG START ALIYOR

LİGDE İKİ ÖNEMLİ MAÇ OYNANMAYACAK
Türkiye’yi 6 Şubat sabahı büyük acılara sevk eden Kahramanmaraş merkezli asrın deprem felaketi nedeniyle ara verilen Türkiye Süper Ligi, bugün itibarıyla yeniden start alıyor. Süper Ligde 24’ncü hafta maçları oynanacak. Gaziantep FK-Galatasaray ve Adana Demirspor-Hatayspor maçları ise oynanmayacak. Ligden çekilen Gaziantep FK ve Hatayspor ile maçları olan takımların hanesine otomatik olarak 3 puan yazılacak. Haftanın açılış maçı bu akşam saat 20.00’da alt sıralara düşmek istemeyen Alanyaspor ile zirveden kopmamayı hedefleyen Başakşehir arasında oynanacak. Yarın saat 13.30’da ise orta sıralarda yer alan ve futboluyla da dikkat çeken Karagümrük evinde alt sıralarda yer alan ama Avrupa’da başarılı olan Sivasspor’u konuk edecek.  

TRABZONSPOR ‘AVRUPA’ İÇİN KAZANMALI
Trabzonspor-Ümraniyespor maçı ise saat 16.00’da Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksinde gerçekleşecek.  Hedefini en azından Avrupa Kupaları olarak belirleyen Bordo-Mavililerin hedefi 3 puan olacak. Ümraniyespor da kümede kalma yolunda bir umut arayacak. Türkiye Süper Ligi’nde Cumartesi gününün son karşılaşması ise saat 19.00’da Avrupa Kupalarına katılabilmek için büyük bir patlamaya ihtiyacı olan Kayserispor ile lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını daha da açmak istemeyen ve son erteleme maçında Konyaspor’u 4-0 mağlup eden Fenerbahçe arasında gerçekleştirilecek. Pazar günü saat 16.00’da son dönemlerde büyük düşüş yaşayan Konyaspor ile küme düşmek istemeyen Giresunspor karşı karşıya gelecek.

İSTANBULSPOR ‘BAY’ TAKIM VE MAÇI YOK
 Pazar akşamı saat 19.00’da ise son haftalarda beklediği sonuçları alamayan Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş kendi sahasında alt sıralardan kurtulmak isteyen ve teknik direktör değişikliğine giden Ankaragücü’nü konuk edecek. Haftanın kapanış maçı ise Pazartesi akşamı saat 20.00’da alt sıralarda yer alan ve çıkış arayan Kasımpaşa-Antalyaspor arasında oynanacak. Küme düşme hattında bulunan Fatih Tekke yönetimindeki İstanbulspor ise ‘bay takım’ olarak haftayı maç yapmadan geçirecek. Türkiye Süper Ligi’ne yaklaşık bir ay ara verilmesinden dolayı futbolseverlerin büyük özleminin sona ereceği bu hafta sonunda tüm statların dolması bekleniyor. Aynı zamanda futbolseverlerin depremzedeleri de unutmadıklarını göstermeleri gerekiyor. 

*----

Adnan Sungur