Trabzonspor’da Abdullah Avcı’nın istifası sonrasında takımı Adana Demirspor maçın hazırlayan yardımcı antrenör Orhan Ak, karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bordo mavili kulüple devam edip etmeyeceği yönünde sorulan bir soru üzerine konuşan Ak, “Perdenin arkasında ne yaşadığınız önemli değildir seyirci için. Performansınızı yüzde 100 vermeniz lazım. Geçen Siopis ile konuştum çok güzel bir kelime kullandı. “Survivor.” Her şeyi kendi tırnaklarımızla kazıyarak geçtik. Onun için sahaya tekrar dönüş yapıp bu maçı kazanmak bizim için çok önemli. Adana Demirspor çok kaliteli takım. Oyuncu kalitesi çok iyi, teknik direktör çok iyi, oyunu çok iyi oynuyor 1. dakikadan 90 artıya kadar. Onun için taktiksel olarak da bizi zorlaya bir süreçti. Bizim mevcut durumumuzdan faydalanmak istiyordu. Sıralamada da tesadüf olmadığı çok net belli. Bugün şartlar çok zor olsa bile kazanabildik. Büyük camialar böyledir. Hep reaksiyonlar verirler. Dalgalanmalar yaşarlar ama tekrar çıkışı hızlı olacaktır.


Sezon başına geri dönmek lazım. Bu iş öyle bir şey ki bir sürü parametrelerin birleşip, az hata yapıp beraber sinerjiyi oluşturduğun zaman olabiliyor. Şampiyonluk kolay değildir. Asıl şampiyonluktan sonraki planlama çok daha zordur. Bunları tecrübe edindikçe görebiliyorsunuz. Bugün 2 kere 2 4 etmiyor. Futbolun birçok faktörü vardır. Oyuncunun performansı da etkiler.
Belediyeden aldığı hizmete bile bağlıdır yani baktığınız zaman. Oyuncular insan. Şu bir gerçek. Her teknik direktörün her planlamalarda yüzde 15- yüzde 7 sapmalar olur. Hatalar çıkar. Biz bunun daha fazlasını yaptık bu sene. Bu sahada oynanan takım oyunu değildir. Bu takım oyunu başkandan başlar, çaycı Hüseyin’e kadar devam eder. Herkesin beraber duyguda beraber hareket ettiği bir oyundur. Eğer o duyguda değilse inanın futbol böyle bir şey, direkten döner. Onun için sadece futbolcu bu oyunun en önemli parçalarından biridir.

Şampiyonlukta en büyük payı onlara veriyorum. Ama farklı ülkeler… Umut kötü oyuncu mu? Ama farklı ülkeler, şehir değiştiriyorsunuz bir sürü alışkanlıklarınız değişiyor. Hani bugün koyduk. Maksimum performans alamazsın. Onun bir süreci vardır. Hem bireysel hem takım. Onun için bunlar çok geniş değerlendirmek lazım. Hocamız çok değerli bir ayrılış gerçekleştirmiştir bence. Herkese nasip olmuyor. Ben şuna değinmek istiyorum. Futbolda 15 yaşından beri mücadele ediyorum. Hepsinin üzerinde bir anım oluyor. Mutlu oluyorum. Ama çok daha önemli bir şey var. Benim Abdullah Hoca’dan öğrendiğim en önemli şeylerden bir tanesi insani değerler. Kulübün menfaati için böyle bir şey yaptı. Biz de saygıyla karşıladık.

Biz 2,5 senedir buradayız. Aile gibi olduk. Hoca ile de paylaştım. Yönetim ile de paylaştım. Doğru olan, ekiple geldik, ekiple beraber dönmek. Hem hocamız hem yönetim şu anlık böyle bir talepte bulundular. Ben de sorumluluktan kaçmak istemedim. Sonuçta aile gibi olduk. Takımın başında çıkmamı istediler. Şimdi önümüzde bir kongre süreci var. Umarım takım için de bizim için de hayırlısı olur. Gerekli açıklamaları da kulüp yapacaktır.” dedi.