Trabzonspor'un 25-26 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu öncesi başkan adayı Ertuğrul Doğan'ın listesi bugün saat 16.00'da Divan Başkanlık Kurulu'na teslim edildi.

Trabzonspor'da başkanlığa aday olan Ertuğrul Doğan'ın listesinde yer alan ilk isimler Zeyyat Kafkas, Sami Karaman, Av.Kemal Ertürk, Ali Haydar Gedikli, Coşkun Öztürk, Ahmet Beşir ve Faruk Hacıhaliloğlu oldu.


Kafkas listeyi teslim etmek içcin bugün Divan Başkanlık Kuruluna geldi.


Liste tesliminde konuşan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, ''Trabzonspor yönetim kurulunun almış olduu olağanüstü kongre kararı gereği, tüzüğümüzün hükmüne istinaden bugün başkanlığa aday olacakların saat 18:00’a kadar mürcaat etmesi gerekiyor. İlk müracaat;  mevcut Yönetim Kurulunda görev alan Ertğrul Doğan Başkanın aday listesini Divan’a sunmak üzere arkadalar teşrif ettiler. 
Trabzonspor daima sıkıntılı dönemden güçlü çıkmasını bilmiştir. İnşallah bu kongre ve adaylıklar camiamız için hayırlı olur. Trabzonspor’un bu zor döneminde, adaylık gibi taşın altına ellerini koydukları için teşekkür ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

Başkan adayı Doğan'ın Yönetim Kurulu Listesini teslim eden Zeyyat Kafkas ise,  ''Bu kongre sürecinde sayın Divan Başkanımız, Diğer Kurul Başkan ve yöneticilerinin sağ duyulu yaklaşımlarından dolayı hepsine teşekkür ediyoruz. Bugün Asbaşkanımız Ertuğrul Doğan’ın 846 kongre delegesinin imzasıyla Başkan Adaylığını, Divan Başkanımıza sunmak için geldik. 
Hepimiz Trabzonspor için mücadele içindeyiz.  Yaşanan süreçte tüm camianın tekrar birlik, beraberlik içinde kol kola girerek Trabzonspor’u daha iyi yerlere getireceğine inancımız tamdır.'' dedi.

MUSTAFA HACIKERİMOĞLU'NUN CAMİAYA ÇAĞRISI

Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Mustafa Hacıkerimoğlu'nun çağrısına dikkat çekerek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''Spor Dernekleri, İçişleri Bakanlığından alındı Spor Bakanlığına yeni yasa ile verildi. O yasa düzenlemesinden sonra,  zaten Trabzonspor Yönetim Kurulu, bizlerin de görevlendirdiği arkadaşlarla, birlikte bir çalışma yapıyorlar. Bir taslak da meydana getirdiler. Tabi Nisan ayına kadar bunun Genel Kurullardan geçmesi gerekirdi. Ancak bakanlık bu süreyi uzattı. O nedenle de Yönetim Kurulu henüz tüzük kongresini yapmadı. Burada bilinmesi gereken bir şey var. İçişleri Bakanlığı döneminde sunulan bir taslak tüzük yoktu. Spor Bakanlığı, taslak tüzük sundu. "Bunlar zorunlu" dedi. Bunun dışında "bu maddelere aykırı olmak kaydıyla ilaveler yapabilirsiniz" dediler. Arkadaşlarımız da o çalışmaları yaptı.