TRABZONSPOR AVRUPA YOLUNDA YİNE YARA ALDI ESKİŞEHİRSPOR'A 2-0 YENİLDİ

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 


Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Eskişehirspor ile Trabzonspor, kozlarını Eskişehir Atatürk Stadyumu'nda paylaştı.
Hedefi Avrupa Kupaları'na katılmak olan Bordo-Mavili ekip, zorlu deplasmanda sakatlıkları nedeniyle Oscar Cardozo, Jose Bosingwa, Musa Nizam, Sefa Yılmaz, Mustapya Yatabare, Aytaç Kara ve Onur Kıvrak gibi isimlerden faydalanamadı.



Güle Güle Funes Mori!

Maç öncesinde, sezon sonunda kiralık sözleşmesi sona erecek olan Fones Mori için Eskişehir yönetimi bir veda töreni düzenledi.

Son iki karşılaşmasını deplasmanda oynayacak Sarı-Siyahlı ekipte Arjantinli yıldız son kez taraftarın karşısına çıkarken duygusal anlar yaşandı.

10 dakikada 2 sarı kart

Mücadele oldukça hızlı başlarken, ev sahibi ekipte golcüler Ömer Şişmanoğlu ve Funes Mori, 2 dakika arayla sarı kart gördü. 

Şişmanoğlu'ndan klas gol

14. dakikada Eskişehirspor öne geçti. İbrahim Sissoko’nun pasında topla buluşan Ömer Şişmanoğlu, ceza alanına girmeden yaptığı şık vuruşla topu köşeden ağlara gönderdi: 1-0

Mori golle veda ediyor

32. dakikada ev sahibi ekip farkı 2’ye çıkardı. Hızlı gelişen Eskişehirspor atağında Lawal’ın pasına hareketlenen Funes Mori, topla ceza alanına girdi. Kaleci Hakan Arıkan ile karşı karşıya kalan Mori, meşin yuvarlağı
düzgün bir vuruşla ağlarla buluşturdu: 2-0

İlk yarı bu skorla birlikte Eskişehirspor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

Medjani ofsayttan kaçamadı

İkinci yarıya Trabzonspor oldukça hızlı başladı.

47. dakikada Özer Hurmacı'nın ceza alanı içine doğru yerden pasında Majeed Waris'in topuk pasıyla Carl Medjani'yi gördü Carl Medjani, sağ ayağıyla vuruşunda top ağlarla buluşturdu ancak öncesinde Medjani için ofsayt bayrağı havaya kalktı.

Bordo-Mavili ekip farkı azaltmak için ataklarını sıklaştırmaya başladı, ancak savunmasında bıraktığı boşluklar nedeniyle zaman zaman kalesinde tehlikeli kontra ataklar gördü.

84. dakikaya gelindiğinde Trabzonspor önemli bir fırsattan yararlanamadı. Sağ kanattan Soner Aydoğdu'nun kullandığı köşe vuruşunda Carl Medjani ön direkte boş pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ancak kaleci Ali Şaşal Vural mutlak golü önledi.



Avrupa kupaları zora girdi

Maçta başka gol olmadı ve Eskişehirspor 2-0'lık galibiyetle puanını 39'a yükseltti.

Trabzonspor ise aldığı bu yenilgiyle, 53 puanda kaldı. Bugün oynanan diğer karşılaşmalarda Bursaspor ve İstanbul Başakşehir'in rakiplerini mağlup etmesiyle birlikte Bordo-Mavili ekip Avrupa Kupaları'na gitme yolunda şansını oldukça zora soktu.