KAVGASIZ DÖVÜSÜZ BİR DİVAN KURULU BAŞKANLIK SEÇİMİ OLSUN 

AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adaylarından Mazhar Yıldırımhan ve Asım Aykan'da divan kurulu başkanlık seçimine katıldı - Divan kurulu başkanlığı için 1047 üye oy kullanacak. -Ali Sürmen'in listesi şu şekilde; Üyeler: Selahattin Ahıskalıoğlu, Abdullah Beşir, Ömer Gürsoy, Mehmet Ongan, İlyas Akçay, Harun Hayrılıoğlu, Hadi Eyüpoğlu, Ali Çakıroğlu - Nedim Saral'ın listesi şu şekilde; Üyeler: Ahmet Faik Yavuz, Ahmet Fazıl Pireselimoğlu, Güven Hacısalihoğlu, Hakan Orhan, İsmail Aydın, Osman Necip Sevinç, Reha Üçüncüoğlu, Tuncay Eyüpoğlu Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenen, ligde kötü günler geçiren Trabzonspor’da yarın gündem Divan Başkanlığı seçimi olacak. Bordo mavili kulüpte 2 dönemdir Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Ali Özbak’ın aday olmayacağı divan genel kurulunda, Avukat Ali Sürmen ve mevcut Divan Başkanlık Kurulu üyesi Nadir Saral, 3 yıllığına seçilmek için yarışacak.

MALİ KONGREDE KAVGA ÇIKMIŞTI
Trabzonspor’un 20 Aralık’taki Mali Olağan Genel Kurulu'nda kongre divan başkanlığı için muhalefetin aday gösterdiği Ali Sürmen ile yönetimin aday gösterdiği Sabri Sadıklar arasında oylama yapılmış, Sabri Sadıklar’ın seçildiği açıklanmıştı. Ancak oylamanın usulüne uygun yapılmadığını belirten muhalefetin itirazı sonucu genel kurulda olaylar çıkmış ve salona polis girmek zorunda kalmıştı.
1047 ÜYE OY KULLANMA HAKKINA SAHİP

Trabzonspor’un yarın saat 11.00’de KTÜ Osman Turan Kongre Merkezinde başlayacak Divan Genel Kurulu’nda, mevcut divan kurulunun icraatları anlatılacak, görüş ve öneriler dile getirildikten sonra seçim yapılacak. Trabzonspor Divan Kurulu üyesi 1047 kişinin oy kullanma hakkına sahip olduğu genel kurulda, Nadir Saral bordo, Ali Sürmen ise mavi oy pusulalarıyla yarışacak. Ayrıca seçim öncesi konuşamaları da www.61saat.com adrersinden an be an takip edebileceksiniz.

KONGRENİN RÖVANŞI MI?
Trabzonspor’da yarınki Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı seçiminde yönetim ile muhalefet mali genel kurulun ardından yeniden karşı karşıya gelecek. Mevcut Divan Başkanlık Kurulu üyesi Nadir Saral, "Kimsenin adamı ve adayı olmam" ifadesini kullanmasına rağmen camiada yönetimin Saral’ı desteklediği görüşü hakim olurken, Ali Sürmen de muhalefet kanadının adayı olarak görülüyor.

SÜRMEN AKTİF OLACAK
Divan Başkanlığı adayı Ali Sürmen, aktif ve yönetimi uyaran bir görev yürüteceğinin sinyallerini verdi, "Seçildiğimizde, Trabzonspor’un henüz onaylanmamış tüzüğü yeniden yazılması için tüzük komisyonu oluşturup, hazırlanacak yeni tüzük yönetime sunulacak. Trabzonspor yönetiminin de davet edileceği camianın sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışılacağı toplantılar sürekli olarak düzenlenecek, Trabzonspor’umuzun mali ve idari aksaklıkları belirlendikten sonra yeni ve kalıcı çözümler üretilerek yönetim kurulu ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Trabzonspor’umuza hizmet etmiş veya etmekte olan kişi ve kurumlara karşı kimden saldırı gelirse gelsin, hatalı tarafından hataları Trabzonspor camiası ile paylaşılacaktır. Kişilerin şu ya da bu gurubun veya yönetimin görüşü Trabzonspor menfaatlerine aykırı ise ben bu arkadaşlarımın görüşü Trabzonspor camiasının beklentisinin yanında olacaktır" sözleriyle projelerini anlattı. Sürmen’in listesinde, Selahattin Ahıskalı, Ömer Gürsoy, İlyas Akçay, Ali Çakıroğlu, Mehmet Ongan, Hadi Eyüboğlu, Yusuf Ziya Köklü ve Faruk Poyraz bulunuyor.

SARAL BÜTÜNLEŞME İSTEDİ
Diğer aday Nadir Saral ise, Divan Kurulu üyelerine gönderdiği mektupta, "Geçmişi başarılarla dolu olan Trabzonsporumuz, geleceğinde de başarılı olmalıdır. Camiamızın, bir an önce eski başarılı günlerine dönebilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir. Başarmak için de camianın birleşmesi ve bütünleşmesi şarttır. Bizler de bu bütünleşmeye katkı sağlamak amacı ile aday olduk. Seçildiğimiz takdirde, tüzüğümüzün bize verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız. Trabzonspor Tüzüğü’nün Divan Başkanlık Kuruluna biçtiği görev; yolunu kaybedenlere pusula olmak, ışığını kaybedenleri aydınlatmaktır. Bizlere düşen, emaneti, teslim aldığımızdan daha iyi durumda teslim etmektir. Bizlere düşen, geçmişte olduğu gibi ülke ve dünya futbolunda saygı duyulan bir Trabzonspor için çaba göstermektir. Trabzonsporumuzda aklı, mantığı, hoşgörüyü, saygıyı, uzlaşıyı hakim kılmak için sizden yetki almak, sizinle birlikte çalışmak istiyoruz" ifadesini kullandı. Nadir Saral’ın listesi ise, Osman Necip Sevinç, Ahmet Faik Yavuz, İsmail Aydın, Ahmet Fazıl Pirselimoğlu, Güven Hacısalihoğlu, Tuncay Eyüpoğlu, Hakan Orhan ve Reha Üçüncüoğlu'ndan oluşuyor.