BAŞKAN  HACIOSMANOĞLU ERKAN TRABZON'U İSTEMİYORUM DESE İDİ BEN ONU ZATEN ALMAZDIM KİMSE TRABZONSPORDAN BÜYÜK DEĞİL

Yeni transferimiz Erkan Zengin için bugün Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde tören düzenlendi.

Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Günlerdir medyada her zaman olduğu gibi kirli kirli haberler çıkıyordu. Bunların hepsinin Erkan kardeşimizin ağzından çıktığı söyleniyordu. Bize de sorduklarında, Erkan’ın bize hiçbir zaman, ‘Trabzonspor’a gelmeyeceğim, başka takıma gideceğim’ diye bir sözü olmadığını söyledik. Olmuş olsaydı açıklamalarımdan da takip ediyorsunuz, ‘Trabzonspor’a gelmek istemiyorum’ diyen oyuncuyu almamız söz konusu değildi. Ersun hocamızla İsveç’e gittik. Yemek yedik. Sonra evlerine gittik. Ama evlerinde tamamen şaşırdım. Çünkü gittiğimiz yer Trabzonsporlularla dolu bir evdi. Babası sağolsun. Trabzonspor’un ayrı bir yeri var içinde. Özellikle Zafer diye bir amcası var. Ona teşekkür ediyorum. Maçlardan önce iki rekat namaz kılıp dua ediyormuş Trabzonspor maçlarını kazansın diye. Konuşmamız 10 dakika sürmedi. ‘Valizini hazırla, uçak bekliyor’ dedik. ‘Başkanım buraya geldiniz, ben Trabzonspor’da oynamaktan şeref duyarım’ dedi” ifadesini kullandı.
Erkan’ın günlerdir kulüp içinden ve dışından eleştirildiğini de hatırlatan Hacıosmanoğlu, “Gerek içeriden gerek dışarıdan gelen eleştirileri dikkate alarak, sahaya çıktığı zaman Trabzonspor adına vereceği mücadeleyle, şu ana kadar oynadığı futboldan daha iyisini oynayıp, Erkan Zengin’in kim olduğunu herkese göstereceğine, uzun yıllar Trabzonspor’a katkı sağlayacağına inanıyorum. Kendisi de hocası da buna inanıyor. Hem Trabzonspor hem Trabzonspor’un hocası istedi. Daha da önemlisi daha önce Ersun hocayla birlikte çalıştı. Abi – kardeş ilişkileri var. İnanıyorum ki Trabzonspor’un onun tarzında bir oyuncuya ihtiyacı vardı. Oynadığı futbolla beklentilere cevap verip Trabzonspor’a uzun yıllar hizmet edecektir. Hoş geldin diyorum, maçlarda üstün performans sergileyip hem bizi hem kendisini hem de değerli ailesini mahcup etmez diye temenni ediyorum” dedi.
Trabzonspor’a imza atmanın kendisi için inanılmaz bir mutluluk olduğunu belirten Erkan Zengin ise, “Bundan sonra Trabzonspor için her şeyimi ortaya koyacağım. Belki 20 gündür benim ne çektiğimi kimse bilmez. Konuşulanlar var. Bir sürü olaylar oldu. Çok fazla takip etmedim. İsveç’teydim. Eskişehir’den ayrılışım çok farklıydı. Bunu kimse bilmez. Bazı şeyleri orada yaşadım. Evimi sattım, İstanbul’a gittim. Daha önceden bunlar konuşulmuştu. Trabzonspor bu transferde hiç yoktu. Oradan ayrılırken başkanımız ‘sen gidebilirsin’ dedi. Ondan sonra bir kulüple görüşmeye gittim. Trabzonspor yoktu hiçbir zaman. Bu olayların üzerine buraya kadar geldi. Ben İsveç’e döndüm. Başkanımızın ve Ersun hocamın İsveç’e gelmesi bütün her şeyi bitirdi. Trabzonspor bundan sonra benim her şeyim. Bunu yürekten söylüyorum. Buna inanabilirsiniz. Camiaya teşekkür ediyorum. Bütün futbolcular Trabzonspor için oynamak ister. Açıklama yaptığımda Galatasaray ya da Beşiktaş demedim. Çünkü orada bir söz verilmiş. Ben sözünü tutan insanım. Onu en iyi Trabzonsporlular bilir. Bana söz verildi ve o sözü başkanımız tutmadı. Kim olsa orda aynı şeyi söylerdi. Ama burada olmaktan inanılmaz mutluyum. Bana bu kadar değer veren başkan ve hocanın İsveç’e kadar gelip beni oradan alması çok güzeldi. Bu saatten sonra Trabzonspor için her şeyi yaparım” diye konuştu.
İmza töreninde soruları da yanıtlayan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, “Erkan’a ihtiyaç var mıydı, Başkan ve Teknik Direktörün bir futbolcunun ayağına gitmesi eleştirildi. Bunları nasıl karşılıyorsunuz?” şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: “Teknik konulara teknik kadro karar verir. Erkan tarzında oyuncuya ihtiyacımız olduğunu teknik kadro söylüyor. Bizden önceki başkanlardan da çok başkan vardı futbolcunun yanına giden, resim çektirip ‘aldım’ diyen. Sonra Moskova’ya giden oyuncular da var. Önemli olan Trabzonspor Başkanı’nın bir yere gitmesi değil. Biz Trabzonspor’un başkanı değil samimi sevdalılarının hizmetkarıyız diyoruz. Yaptığımız hareketin Trabzonspor’a katkısı olacaksa biz İsveç’e değil dünyanın öbür ucuna da gideriz. Bundan gocunmayız. İnsanlar bizi, ‘Trabzonspor’un değerlerine sahip çıkmıyor’ diye eleştiriyor. Biz Trabzonspor’un en ufak değerine dahi sahip çıkarız. Trabzonspor’a hizmet etmek için hiçbir şeyi gurur yapmayız. Yarın da gitmek gerekiyorsa gideriz. İyi ki de gitmişim. Erkan’ın ailesini gördükten sonra, öyle bir ailenin evladının da Trabzonspor’ da oynaması gerekirdi. Onun geniş ailesini tanıyıp Trabzonspor sevgilerini görmek bizi ayrıca mutlu etti. Trabzonspor başkanının gitmesi gereken her yere giderim.”
Başkanımız İbrahim Hacıosmanoğlu, “Fenerbahçe ve Trabzonspor sürekli birbirlerinin talip olduğu oyuncuları istiyor. Böyle bir çekişme var mı?” sorusuna yanıtlarken de şunları söyledi:
“Trabzonspor’a katkı sağlayacağına inandığımız oyuncuları almak derdindeyiz. Kimse ile yarış içinde değiliz. Bizim talip olduğumuz oyunculara talip olanlar oluyor. Böyle bir noktada bize katkı sağlayacağına inanıyorsak onları Trabzonspor’a kazandırmak derdindeyiz. Camialar kendi gücünü göstermek için bazen prestijlerini de ortaya koyup korumak zorunda. Trabzonspor önemli bir değer. Burayı yönetirken bütün maddi ve manevi değerlerini koruyarak yapacaksınız bunu. Ekonomik boyutun yanı sıra maneviyata da dikkat etmek lazım. Eskiden İstanbul takımlarının talip olduğu oyuncuları Trabzonspor’un alamayacağını söylerlerdi. Trabzonspor güçlü bir camia. İstediği zaman istediğini yapar. Kulübü mali yönden düşünmek zorundasınız. Trabzonspor’a sahada katkı sağlayacağına inandığınız değerli oyuncular varsa onlar için riski de göze alacaksınız. Riski göze almazsanız başarıyı yakalayamazsınız.”
Erkan Zengin ise, “Hocanın ve başkanın yanına gelmesi, eleştiriler sende baskı oluşturuyor mu?” sorusuna, “Sahaya çıktığın zaman yüzde yüz oynaman lazım. Sadece Trabzonspor’la alakalı değil dünyanın her yerinde var. Bu olaylardan sonra biraz daha baskı olabilir ama ben bu baskıyı kaldıramıyorsam zaten futbol oynamayayım” yanıtını verdi.
Erkan, bir soru üzerine İsveç’te eski takımıyla antrenman yaptığını da belirterek, “20 gündür çalışıyorum zaten. Eski takımımla çalıştım. Hazırlanacağım burada da. Hocam bir program hazırladı bana. İnşallah bir hafta içinde hazır olacağım” ifadesini kullandı.