Çelebi ; Trabzonspor bu sezon için ilk kez  üçte üç yapma şansını kullanmak üzere çıktığı Hatayspor karşısında ilk yarıda rakibine net üstünlük kurdu. Daha maçın başında Bakasetas’ın müthiş pasına Bardhi’nin şık kafa vuruşuyla gol bulan bordo mavililer, büyük avantaj elde ederek oyunun kontrolünü tümüyle ele geçirdiler. Hatalı kararlarıyla henüz maçın başlarında hakem açısından zor bir 90 dakika olacağı izlenimini veren Zorbay Küçük’ün bir skandala imza atmasına VAR kontrolü engel oldu. Çok açık ve net faulü atlayan maçın hakemine VAR uyarısı gelmese şu anda çok farklı şeyler tartışılıyor olacaktı. İptal edilen gol kararından sonra Trabzonspor’un etkili futbolu devam etti. Ev sahibi ekip Hatayspor ise kontrataklarla gol aradı. Nitekim bunlardan birinde yarı uzatmalarının son saniyesinde Uğurcan kritik kurtarışıyla takımını soyunma odasına avantajlı girmesini sağladı. 
İkinci yarının ilk 5 dakikası şaşırtıcı gelişmelere sahne oldu. Siopis’in üst direkten dönen vuruşunun ardından karşılaşmanın Trabzonspor açısından çok kolay geçeceğini düşünenler fena halde yanıldılar. İki dakika içinde iki basit savunma hatasıyla iki gol birden yiyerek yenik duruma düşen Trabzonspor çok erken ve panik halinde risk almaya başladı. Avcı zaman geçirmeden Umut Bozok ve Trezeguet takviyelerini de yaptı. Bordo mavililerin ataklarını başarıyla engelleyen Hatayspor ilk yarının aksine her çabuk çıkışında pozisyon buldu. 

Avcı’nın, Perez - Larsen değişikliğinden sonra ev sahibi ekibin direncini kırmak için Lahtimi’yi de sahaya sürmesi fayda sağlamadı. Böylece Trabzonspor üstelik küme düşme hattında bulunan rakibine karşı bir deplasman kabusu daha yaşadı.
İki ayrı devredeki iki ayrı Trabzonspor özellikle ikinci 45 dakikanın ilk bölümündeki kötü oyunuyla yenilgiyi hak etti. Bordo  mavililerin küme düşme hattındaki bir rakip karşısında böylesine basit goller yiyerek yenilmesinin ardından Abdullah Avcı’nın bu durumdaki rolünü sorgulaması zamanı geldi de geçiyor bile!