Maçta Bordo - Mavili taraftarların oyunculara yaptığı protestoya sert tepki gösteren Avcı, oyunculara hem sahip çıktı hem de özeleştiri yaptı. Avcı, özetle şu ifadeleri kullandı: İlk yarıda hiç istemediğimiz bir oyun vardı. Rakibe bir şey vermedik ama bizim kaliteli kadroya yakışmayacak oyunu oynayamadık. İkinci, üçüncü, pastan sonra kaybetmeleri ki bir tane pozisyona girdik. İlk yarıyı çöpe attık. Takım olmak, kimsenin kendinin ispatlamaya ihtiyacı yok. Bunlar ispatlanmış ve değerli oyuncular. Onlarda ofansif hamleleri çıkarıp, defansın aldılar. İlk yarıya göre, ikinci yarı daha iyi olmasına rağmen bence daha iyi oyun olmalıydı. Oyuncu, oyun aklına sahip olacak. Kendini ispatlamayacak. İspatlamak için bir şeye soyunmayacak. Bu sahanın içinde telaşa neden oluyor. Erken final pasları, kısa orta yapman gereken yerde şut atman gibi, kapalıydı başka yerde fırsat arama gibi.. Biz bunlara çalıştık. Baktığınızda fırsatlar vardı. Kazansaydık da bu eleştiri net şekilde söyleyecektim. Özeleştiri yapacağız biz teknik ekip olarak. Oyuncu özeleştiri yapacak.

TARAFTARA ELEŞTİRİ

Sitem değil bu.. Bir rica. Biz geçen sene taraftarımızla beraber savunma ve hücumu beraber yaparak şampiyon olduk. Onların geçen sene şampiyonlukta önemli katkıları vardı. Bugün Trabzonspor çok dalgalı ve iyi değil diyor ya.. Biz de özeleştiri yapıyoruz. 11’de 7 oyuncu var. Bugün kazanırsak lider olacaktık.  

GİREN OYUNCU PROTESTO, ÇIKAN OYUCNU PROTESTO
Çıkan oyuncu protesto. Giren oyuncu protesto.. 
Protesto var bu işin içinde. Maç bitsin, protestoyu yapalım. 
Oyuncunun performansını protesto yaparak arttıramazsın. 
Bu senin kaynağından çıkmış oyuncu. 
Oyuncu özgüvenini kaybediyor. 
Şut atması gereken yerde kenara dönüyor. Taraftardan rica ediyorum. Bugün biz çok kötüydük ya, lider oluyorduk. Bunun desteğini ver.
Kazanamazsak kendimi de oyuncu da eleştireceğim. Dakika 80 oyuncu girecek. Biri çıkarken protesto.. Biz beraber şampiyon olduk.
Onlardan ircam. Fırsatlar yine gelecek. Kazansak lider olacaktık, oyunu eleştirecektik, ama yine fırsatlar gelecek. Takımın ve şehrin buna ihtiyacı var. Kaybettiğimiz bir şey yok. Onlardan rica ediyorum. Özeleştiri yapılacak ve perşembe günü yeniden maça çıkacak.