Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında evimizde oynadığımız ve 4-0 kazandığımız İstanbulspor maçı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktörümüz, 35 maçtır iç sahada kaybetmediğimizi ve bunda en önemli payın taraftarlarımızın olduğunu belirterek, “Senaryoya göre, rakibimiz bizi bekleyecekti, biz topa sahip olarak oynayacaktık. Biz oyuna bu senaryoda başladık. İlk 10 dakikada çok oyuna müdahil olmak istemiyorum çünkü oyuncular bazen topa daha temas etmek, sıcak temas kurmak için formasyondan uzaklaşabiliyorlar. Pasın şiddet ve kalitesini süre geçtikçe arttıramadık, mesafeyi hızlı kat etmemiz lazım, kenarları daha fazla kullanmamız lazım. Rakip ilk 30 dakika doğru savunma yaptı. Biz daha hızlanabilirdik. Duran toptan golü bulduk. İkinci yarı itibariyle oyun daha hızlanarak iyi hale geldi. 2-0 3-0 oldu. Bu skor oyuncunun moralini daha yerine getiriyor. Daha hızlanabiliyor, daha özgüvenli oynayabiliyor. Sonuç olarak 4-0 kazandık ama daha farklı olabilirdi. Çarşamba gününden sonra 120 dakika oynayan, 90 dakika ve 60 dakika oynayan herkesi doğru bir şekilde kullanmaya çalıştık. Bütün oyuncular buna doğru cevap verdi. Ben teknik adam olarak her anı doğru yaşamak istediğim için gol yemek istemiyorum, bununla ilgili sitemlerimiz olabiliyor bazen. Oyuncularımı tebrik ediyorum. 35 maçtır iç sahada kaybetmiyoruz, bunda en büyük etken de Trabzonspor taraftarıdır. Hem Trabzonspor’a hem de bana gösterdikleri saygı ve sevgiden dolayı onlara çok teşekkür ediyorum. Trabzonspor onları mutlu etmeye devam edecek. Trabzonspor hiçbir zaman vazgeçmeyecek, taraftarımızın bitiş düdüğüne kadar sahada bizimle beraber olmasını rica ediyoruz” dedi.

Avcı, oyuncumuz Edin Vişça’nın son durumuyla ilgili ise şu ifadelere yer verdi: Edin Vişça’nın doktor kontrolü devam ediyor. Hızla daha iyiye gidiyor, çok değerli bir oyuncu. O olmadığında formasyonda değişiklik yapmak zorunda kalıyoruz. Her maç başka formasyon denemek zorunda kalıyoruz. Vişça’nın dönüşünü dört gözle bekliyoruz. Zamanımız da var. Şu an itibariyle Vişça’nın sağlık durumunu takip ediyor, biran evvel dönüşünü bekliyoruz.”

Teknik Direktörümüz, transfer konusunda kulübün menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onun yapılacağını vurgulayarak, “Yabancı sayımız dolu şu anda. Trabzonspor’un menfaatleri doğrultusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız. Ben ille de transfer yapalım, kulübü zor durumda bırakalım hiçbir zaman hiçbir yerde söylemedim de istemedim de. İçeriden transfer olur gider, şöyle bir şey alabiliriz derler, o zaman bakabiliriz. Bir yandan çalışıyoruz bir yandan mevcuttakilerden en iyi verimi almaya çalışıyoruz” cümlelerine yer verdi.

Avcı, son olarak İstanbulspor Kulübü ve teknik direktör Fatih Tekke ile ilgili yaptığı değerlendirmede şu cümleleri kullandı: İstanbulspor benim 4 sene futbolculuk yaptığım, teknik adamlığa başladığım kulüp. İki şampiyonluk yaşadım. Bugünlere gelmemde son derece önemli katkısı olan, kaliteli bir camia. Bundan sonra onlara başarılar diliyorum. Teknik direktörleri Fatih Tekke’ye de özel bir parantez açmak istiyorum. Bu toprakların yetiştirdiği çok özel bir oyuncu. Çalışma kısmetim olmadı ama hayranlıkla izlediğim büyük bir oyuncu potansiyeli. Hem burada hem de yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Özellikle bu oyuna kafa yormaya ve kendini geliştirmeye devam ediyor. Umarım özel oyunculuğunun yanı sıra teknik adamlığı da iyi geçer ve Trabzonspor’da doğru zamanda, doğru şekilde o fırsat geldiğinde en iyi şekilde kullanabilir.

Şampiyonluğumuzun ertesi günü bizi arayıp tebrik etmişti ve o duyguları bizimle beraber yaşamıştı. Tekrardan kendisine ve İstanbulspor’a ligin kalan bölümünde başarılar diliyorum.”