Bordo – mavililerin kuruluş yıl dönümü dolayasıyla ilk etkinlik Meydan Parkı’nda yapıldı.

 IMG_5231
 
Meydan Parkı’nda, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan’ın ev sahipliğinde düzenlenen törene, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Av.Ali Sürmen, Trabzon Baro Başkanı Av.Duygu Keleş Aydın, Asbaşkan Zeyyat Kafkas, Genel Sekreter Ali KemalErtürk,Trabzonspor yönetim kurulu üyeleri,Trabzonspor’un efsane futbolcusu Hami Mandıralı, Ali Kemal Denizci,bordo  mavililerin eski ve yeni yöneticilerinin yanı sıra, üst - alt yaş kategorilerinde bir çok sporcu katıldı.

IMG_5140 

Tören ilk olarak çelenk sunma töreni ile başlarken ardından da İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti.

IMG_5147

TRABZONSPOR BAŞKANI ERTUĞRUL DOĞAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Törende ilk olarak Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Sürmen konuştu. Sürmen, “Trabzonspor çok ayrı bir manevi değerdir. Çünkü Trabzonspor, Anadolu insanını temsil ediyor. Onda direnişini, haykırışını buluyor. Bu nedenledir ki bu topraklardan içinde aramızda olan efsanelerimiz var. Türkiye’nin gıpta ettiği futbolcular çıkıyor. 
IMG_5154-1

Onlar tarih yazdılar. Bir çok kulübün futbolcuları vardır. İsimlerini sadece belki kendi takımlarının seyircileri, taraftarları hatırlar. Ama bugün bir Hami, Ali Kemal dediğinizde Hakkari’nin dağındaki çocuk onu biliyor merak ediyor. 
IMG_5209-1

Biz bu değerlerimize sahip çıktıkça, yenilerini yetiştirdikçe daha çok oluruz. Bunun için alt yapıda her Trabzonsporlu çocuğun, Ali Kemal, Hami olmak istiyorum, Serdar olmak istiyorum diye heves eden çocukların önünün açılması lazım. Bunu da yapacak olan yönetirlerdir, yönetme tarzıdır. 
IMG_5219

Bugün gelinen noktada elbette sıkıntılar olabilir. Bu geçmişte de olmuştur. Bu ekonomik olabilir, yönetimsel olarak olabilir. Şu anda huzurunuzda tekrar sayın başkan Ertuğrul Doğan’a teşekkür ediyorum ki Trabzonspor’un şampiyonluktan sonra kötü yönetilmesinden kaynaklanan sıkıntıları, sorumluluk alarak, “Evet bende orada yöneticiydim, sorumluluğa devam edeceğim, düze çıkaracağım” diye talip olduğu için tekrar teşekkür ederim. 
IMG_5247-1

Ben bütün Trabzon ve Trabzonsporlu taraftarlarımızın kulübe, yönetime sahip çıkmalı. Burada sahip çıktığınız kişiler değildir, kulübün renkleri, manevi değeridir. 
IMG_5235

Bugün elbette hatalar söylenecek. Taraftarlardan özellikle yerli futbolculara karşı tavırlarının değiştirmeli. Hiç hoş değil. Onlara ne kadar üşenirseniz, ne kadar desteklerseniz o kadar sonuç alırız” dedi.

IMG_5250

BAŞKAN DOĞAN: KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ise özetle şu ifadeleri kullandı: 


Toprak sahada başlayan şanlı yolculuğumuz 56 yaşında. Kökeni 1900’lü yıllara dayanan tertemiz hikayemiz… 
Trabzonspor’umuz mazisine onlarca başarı ekleyerek bugünlere geldi. 

Tarihte ilken şampiyonluğu İstanbul dışına taşıyan, hatta bunu 8 kez taçlandıran kulübün bir çok konuda önder ve örnek oluşturmuştur. 
Trabzonspor’umuz bugün Türkiye ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca taraftara sahiptir… 

bu eşsiz ailenin ferdi olmaktan, bu değerli camiayı temsilen başkanlık koltuğuna oturmaktan büyük onur ve gurur duyuyorum. 
TFF 1959 yılı öncesine dair şampiyonlukların incelenmesi için komisyon oluşturuldu. 

Bizler komisyona dair itirazlarımızı gündeme taşıdık.  Sadece İstanbul, İzmir Ankara takımları arasında yapılmış bölgesel ligin esas alınmasına karşı çıktık. 
Mahalli ligler esas alınarak karar verilecek olursa, belirlenen tarihlerden önce mahalli liglerde mücadele eden kurucu kulüplerimizin 20 şampiyonluğunun tescil edilmesini federasyona bildirdik. 

Bu konuyla ilgili bütün belgelerimizi avukatlarımız araçlarını ile hazırlıyoruz, komisyona başvurumuz önümüzdeki hafta gerçekleştireceğiz. 
Bir kulüp üzerinde komisyon oluşturulmasının adaletle olmayacağını ilgili yerlere ilettik. 

Yolculuğumuzun sonunda yeni şampiyonluklara ulaşacağımızdan, yeni kupalar kazanacağımızdan asla şüphe duymuyorum. Trabzonspor varsa, her zaman umut vardır, her zaman başarı vardır . Kimse umutsuzluğa kapılmasın.

IMG_5254

GENÇ: ŞİKECİ TAKIM DEDİĞİM İÇİN, FENERBAHÇE’NİN AVUKATLARI… 


Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de törende özetle şu ifadeleri kullandı: 

Trabzonspor’umuz hepimizin ortak değeridir, ortak sevdasıdır. Şehrinizin ulu bir çınarıdır. Rahmetli Özkan Hocamızın ifade ettiği sözüyle: Trabzonspor dalgaların sesi, yaylaların sisi, ormanların gizi ve kemençenin sözüdür. Trabzonspor bebelerin ninnisi, ninelerin türküsü, yaşlılarımız öyküsü, gençlerimizin tutkusudur. 
Güce karşı hakkın savunması, haksızlığa karşı bir duruştur Trabzonspor.. Bu duruşu inşallah hep beraberce ortaya koyduğumuzda bu mücadelemizi çok daha iyi yapacağımıza ben inanıyorum. 
IMG_5247-1

Uzun zamandır, şike sürecinden sonra böyle şampiyonluk yaşayamayan şikeci takım başkanı maalesef eski defterleri karıştırmaya başladılar. 59 öncesi şampiyonlukları federasyondan talep ettiler. Ben bu manada aynı duruşla Trabzonspor’umuzun hukukunu korumak adına başkanımızın da aynı anlayışla Trabzonspor’umuzu kuran takımların hakkının hukukunun aranması adına başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bu mücadelede başkanımızın her zaman arkasındayız. 

Ben şike ve Fener kelimelerini yan yana kullanmaya devam edeceğim. Şikeci takım dediğim için Fenerbahçe’nin avukatları 6 defa beni savcılığa şikayet tetikler. Cimer’e de şikayet ettiler. Ama büyük gururla savunlarımın en sonuna 2020 – 2011 şampiyonluğu Trabzonspor yazdım. 

Yeni sezon arifesindeyiz. Bu zor süreçte elini taşın altına koyan değerli başkanımızı ki geçtiğimiz günlerde iyi bir istişare yaptı Kıymetli başkanım Ertuğrul Doğan ve yönetimine teşekkür ediyorum Sonuna kadar arkasındayız, destekliyoruz”

IMG_5268

BAŞKAN ZORLUOĞLU: DÜNYADA KAÇ ÖRNEĞİ VAR… 


Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da şu ifadeleri kullandı:  “2019’da Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak geldiğimde bir basın mensubu kardeşim mikrofon uzattı ve sordu: Başkan seçilirseniz, başkanlığınız döneminde sizi en fazla mutlu edecek şey ne olur diye. Hiç tereddütsüz cevap verdik, Trabzonspor’un şampiyonluğu..  Trabzonspor 8. Kez şampiyon oldu.. 

Trabzonspor kulübü, futbol takımı bu şehirde futbol kulübünden çok daha fazlasını ifade ediyor. Bunun altı her şeyle doldurulabilir. 
Dünyada örneği kaç tane bilmiyorum ama bir şehrin bütün olarak bir takımın galibiyetleri ile bu kadar çok sevinip, mağlubiyetlerinde üzülen bir başka şehir ben başka duymadım. 

IMG_5224-1

Bizde yöneticiler olarak Trabzonspor’un mağlup olduğu ki çok fazla olmuyor, Pazarlardan sonra hafta için halkın arasında gezmeyi çok arzu etmiyoruz. 
Bu sene malum özel bir sene. Seçimlere gidiyoruz. Bütün partiler için söylüyorum. 

Bu sene biraz daha fazla sokaklarda olacağız. Aman başkan gözüne gideyim, takım bunu da dikkate alsın inşallah. Biz Trabzonspor ile gurur duyuyoruz. Başarıyla hep gurur duyduk. 

Sezon öncesindeyiz. Başarılı bir sezon olmasını elbette teminin ediyorum.  Beraber istişare ediyoruz. Bizde Trabzonspor’umuza elimizden geldiğince destek vermeye gayret ediyoruz. 

Bütün bu zorluklar içinde, geçmişte de böyle zorluklarda büyük başarılar elde etmiş kulübümüzün yine başarılar elde edeceğine inanıyoruz”

IMG_5169IMG_5182IMG_5158

Editör: Muharrem Altıntaş