Yemyeşil ormanları, masmavi denizi ile eşsiz bir kent olan Trabzon’da hayatın pek çok kente nazaran daha ucuz olması da önem taşıyor. Pek çok kişi hem hayatın çok pahalı olmadığı hem de modern ve güzel bir şehirde yaşamak istediğinde rotasını bu kente çeviriyor. Bu nedenle hepsiemlak Trabzon kiralık daire ilanları yüzlerce kişi tarafından sıklıkla incelenen ev ilanlarının başında geliyor. 

Eğer siz de bu grupta yer alıyorsanız ve Trabzon’a yerleşmeyi planlıyorsanız hangi semtlerde ev aramanız gerektiğini merak edebilirsiniz. Kentin en popüler ve en beğenilen bölgelerini sizler için araştırdık. Bu listeye göz atabilir ve siz de tercihinizi bu eşsiz güzellikteki semtlerden yana yapabilirsiniz. Trabzon’da hem yaşamak hem de yatırım amacıyla gayrimenkul satın almak isteyenlerin mutlaka göz atmasını istediğimiz liste burada!

Ortahisar

Listemizin ilk sırasında Ortahisar yer alıyor. Kent merkezinde yaşamak isteyenler için en ideal yerlerden biri kuşkusuz bu bölgedir. Ortahisar’ın kentin ana merkezi olarak kabul edildiğini de eklemek gerekir. Özellikle şehrin tarihi yerlerine gayet yakın bir mesafede yer alması, resmi kurumların büyük bölümünün burada bulunması da bölgenin ilgi görmesinin nedenleri arasında yer alıyor. Bu arada bölgede eski evler kadar inşaatı yeni tamamlanmış ya da tamamlanmak üzere olan konutların da bulunduğunu eklemek gerekir. Özellikle bazı mahalleler çok daha nezih bir yapıya sahip olduğundan daha fazla ilgi görüyor. 

Yomra

Yomra Trabzon’un en popüler yerlerinden biridir. Son yıllarda çok daha fazla sayıda yatırım projesinin hayata geçiriliyor olması, Yomra’nın popülerliğini adeta ikiye katlıyor. Dolayısıyla bölgenin hızla yükselmeye devam ettiğini de belirtmek mümkündür. Bu ilçeden son derece kolay bir şekilde erişilebilen eşsiz bir vadi ile deniz manzarası bulunuyor. Bölgede yaşayanlar boş zamanlarını bu harika manzaralar eşliğinde geçirme şansını yakalıyor. Aynı zamanda harika bir deniz manzarasına sahip olan mahallelerin sayısı da bir hayli fazladır. Tercihinizi bu konutlardan yana kullanabilir ve Trabzon’un kendine has manzaralarının keyfini sürebilirsiniz. 

Akçaabat

Akçaabat ise kent merkezine sadece 14 km uzaklıkta yer alan ve doğanın en güzel manzaralarının görülebilecek yerlerden biridir. Okulların ve sağlık merkezlerinin sayısının bir hayli fazla olduğu bölgeler arasında yer aldığını da eklemek gerekir. Kafe ve restoran gibi işletmelerin sayısı da fazla ve halkın sosyalleşmek için bu alanlara ilgi gösterdiği biliniyor. Bu arada doğa ile iç içe yaşamak isteyenlerin de hiç tereddüt etmeden seçiminizi Akçaabat yönünde yaptığını belirtmek mümkün!

Maçka 

Trabzon dendiğinde akla ilk gelen yerlerden biri de Maçka’dır. Bilmeyenler için ünlü Sümela Manastırı’nın Maçka’da yer aldığını belirtelim. Sakin ve huzurlu bir yapıya sahip olan bölge yılın bazı dönemlerinde turist de ağırlıyor. Bu dönemlerde bölgenin bir miktar daha hareketli olduğunu söyleyebiliriz. Trabzon’un en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu da ekleyelim. 

Arsin

Arsin’in en çok ön plana çıkan özelliği manzarasıdır. Özellikle bazı alanlarda yeni tamamlanan lüks konut projeleri bu bölgenin daha elit bir form kazanmasını sağladı. Eğer yeni tamamlanan bir projeden ev almak istiyorsanız hepsiemlak internet sitesine uğrayın ve bu evleri daha yakından inceleyin. Arsin, kıyıda yer alan semtlerden biridir. Halk deniz kenarında keyifli bir şekilde zaman geçirebiliyor. 

Eğer yukarıda sıraladığımız bölgelerde bulunan kiralık ve satılık ev fiyatlarına hemen göz atmak isterseniz hepsiemlak internet sitesine tıklayın. Site üzerinden ilanları inceleyebilir, bölgedeki ev fiyatları piyasası hakkında fikir edinebilirsiniz. 

Editör: Haber Merkezi