Bu vekillerin hepsi turizm sektörünün vekilleridir. Turizmin siyaseti, dili, ırkı olmaz mantığı ile tüm vekilleri turizm sektör temsilcisi olarak, kendi vekilimiz olarak benimsiyoruz.
Seçim vaatleri arasında turizme bolca yer vermeye çalışan vekillerimiz üzülerek söylüyorum ki seçim sonrası aynı performansı sergilemediler.
Belki sadece temsilcisi olduğum derneğe özel bir durumdur diye düşünerek turizmle ilgili çalışmalar yürüten farklı dernek başkanı arkadaşlarımı da aradığımda, maalesef aynı durumla karşılaştım.
Görüştüğüm dernek başkanı arkadaşlarıma 14 Mayıs tarihinden bugüne kadar turizm ile ilgili ne bir fikir sorulmuş ne de görüşleri alınmış.
Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi mecliste tartışılacak haberi ile girdiğim bu araştırmada belki STK’lar üstü bir görüşme olmuştur diye TTSO’nun turizm komisyonuna; mecliste görüşülecek kanun ilgili bir görüş istendi mi diye sorduğumda orada da aynı durumla karşılaştım.
Turizmin ana gündem konusu olduğu şehrimizin vekilleri, bu kanun ile ilgili hangi görüşleri iletecekler merak ediyorum.
Çalıştığımız pazarlara bakıldığında bu kanun ülkemizde en çok bizim şehrimizi etkileyecek diyebiliriz.
Böyle bir kanun ile ilgili kanunu desteklemek ve geliştirmek adına iktidar milletvekillerinin ve kanunda eksik görünen yerlere muhalefet etmek için muhalefet milletvekillerinin yerel dinamikler ile istişare etmemesi üzüntü verici bir durumdur.
Sayın vekillerimiz yoğun gündemleri içinde bizlere kadar ulaşamayabilirler. Ben bu durumdan rahatsız olmam. Böyle bir durum var ise turizm ile ilgili görüş aldıkları kurum, kuruluş ve kişileri bizlere belirtirlerse bizler oraya da katkı sağlamaya hazırız.

Murat ÇAVGA
TURİZM İŞLETMECİLERİ VE SEYAHAT ACENTELERİ DERNEĞİ

Editör: Muharrem Altıntaş