Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 2023 seçimlerinde adaylıktan çekildikten sonra Trabzon’da hareketli anlar yaşandı. Memleket Partisi Trabzon Milletvekili adayı Erkan Armutçu, seçimlerde Cumhur İttifakı’na desteğini açıkladıktan sonra Araklı ve Sürmene’den peş peşe istifalar geldi. Araklı İlçe Başkanı Murat Çebi ve Sürmene İlçe Başkanı Fatih Bayçelebi, “Partimizden istifa edip Millet İttifakı’na katılıp cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldık.” dedi.
Memleket Partisi ilçe başkanları Çebi ve Bayçelebi, Millet İttifakı Ortak Seçim Koordinasyonu’nu ziyaret ederek açıklamalarda bulundu. 

İKTİDARI DEĞİŞTİRME MÜCADELESİ VERDİK
Yapılan ortak basın açıklamasında şu sözlere yer verildi: “Biz Memleket Partisi ilçe başkanları olarak 2 yıldır kurmuş olduğumuz partimizde bu güne kadar dürüst ve ahlaklı siyaset mücadelesi vererek ülke menfaati için 20 yıllık mevcut iktidarı ve kurmuş olduğu düzeni demokratik yollarla değiştirme mücadelesi verdik. Ülkemizde siyaset son yıllarda ahlaktan uzak şekilde yürütüldüğü için ister istemez sorunlar ortaya çıktı. Fakat geldiğimiz noktada anlaşıldı ki verdiğimiz temiz mücadelenin peşinden gitmiş olduklarımız tarafından yeterince değer görmediği ve yarı yolda bırakıldığımız için tıkanma noktasına gelmiş bulunuyoruz.”


ARMUTÇU’NUN SÖZLERİ KENDİNİ BAĞLAMAKTADIR
“Bugün Memleket Partisi Trabzon Milletvekili adayı Erkan Armutçu, il başkanı sıfatıyla bir basın açıklaması yaparak pazar günü yapılacak olan seçimlerde desteklerinin Cumhur İttifakı’na olduğunu ifade etmiştir. Trabzon kamuoyu bilmelidir ki Sayın Armutçu’nun sözleri ve irade beyanı sadece ve sadece kendisini bağlamaktadır. Biz Trabzon’un en büyük iki ilçe teşkilatları Araklı ve Sürmene olarak Cumhur İttifakı’na desteğimiz yoktur.”


KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLİYORUZ
“Bizler Araklı ve Sürmene ilçe teşkilatları olarak ülke menfaatleri için ‘mevzu vatansa gerisi teferruattır’ ilkesi ile maddi manevi emek verdiğimiz partimizden istifa edip Millet İttifakı’na katılıp cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldık. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”


DEMİRÖZ: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ
CHP Trabzon İl Başkanı Nurcan Aşcı Demiröz ise “Memleket Partisi’nden Cumhur İttifakı’na destek açıklamasından sonra Araklı ve Sürmene teşkilatı bizlere desteklerini bildirdi. Birleşe birleşe kazanacağız. Hedefimize ulaşacağız. Aramıza hoş geldiniz” ifadelerini kullandı.