Trabzon'da bugün düzenlenen törenle birlikte Boztepe Seyir Terası'nın açılışı kur’an tilaveti ve dualar eşliğinde gerçekleştirildi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: ‘’Yerli ve yabancı turistlerimize hizmet edecek önemli bir proje. Bu güzel tesisimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Emeği geçen bakanlarımıza teşekkür ediyorum.’’

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI TRABZON’A BÜYÜKELÇİ ATAYACAK

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, AK Parti Trabzon milletvekili adayı Adil Karaismailoğlu: ‘’Trabzon’un bu güzelliklerine güzellik katacak önemli proje için bir aradayız. Boztepe çocukluğumuzun ve hayatımızın geçtiği yerlerden birisi. Şimdi şehrimize değer ve renk katacak bir proje için buradayız. Projenin hayata geçirilmesine emeği geçen Ahmet Metin Genç’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin bir tane Trabzonlu bulursunuz. Burası hakikatten çok önemli bir yer olmuş. Seyir terası ve sosyal alanlar ile birlikte kaliteli bir hizmetle inşallah şehrimize ve Boztepe’ye önemli bir değer katacak. Şehrimizde çok önemli gelişmeler var. Yarın Kanuni Bulvarı’nın önemli bir kesimi açacağız. İnşallah orayı da bu yıl sonuna kadar Değirmendere’den Sahil yoluna bağladığımızda önemli bir projeyi tamamlamış olacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin de çok önemli projeleri var. Buradan bakınca Ganita’yı görüyoruz. Şehrimizde turizm çok hızlı gelişiyor. Özellikle pandemiden sonra çok önemli bir akış var. Burada Trabzon’a büyük iş düşüyor. Turistlerimizi ve misafirlerimizi çok iyi ağırlamamız gerekiyor. Trabzon’un misafirperverliğini göstermeliyiz ki turizmden gelen gelirleri artırmak ve Trabzon’un dünyaya tanıtılması için bu çok kıymetli. Turizm önündeki engelleri kaldırmak ve hizmet sektörünün gelişmesi için önemli gelişmeler yapıyor. Değerli Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştük. Dışişleri Bakanlığı inşallah Trabzon’a büyükelçi atayacak. Gelişen turizm sektörü için önemli. Şehrimiz gelişmeye çok müsait. Trabzon’a yakışır, denize dolgu ve dünyanın en güzel havalimanlarından birini yapacağız. Karayolu bağlantılarını geliştirirken demiryolu için de gerekeni yapacağız. Trabzon'a 20 yıldır çok şey yaptık. Şu an devam eden 23 karayolu projesi var. Türkiye'de yapılan en büyük yatırımlar Trabzon'a yapılmıştır.

ÜCRETSİZ OLACAK

Bakan Adil Karaismailoğlu, ''Boztepe’de böyle güzel bir projeyi açmanın gururunu yaşıyoruz. Boztepe Seyir Terası, Trabzon’a ücretsiz olacak. Misafirlerimizi Boztepe’ye bekliyoruz.'' dedi.