Etkinliğin ev sahipliğini üstlenen Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz, festivalin Avrupa'nın çeşitliliği ve çoksesliliğini vurgulayan bir deneyim sunacağını belirtti. Karbuz, "Sizleri ortak mirasımızı, yaratıcılık, hayal gücü ve hikâye anlatıcılığı alanlarını keşfetmeye davet ediyoruz" dedi.

Avrupa Film Haftası kapsamında toplam 18 film Trabzonlu sinemaseverlerle buluşacak. Karbuz, festival kapsamında izlenebilecek filmleri şu şekilde sıraladı: Bulgaristan'dan "Tüm Çıplaklığı ile Jiguli Grubu", Danimarka'dan "Viborg Güzeli", Estonya'dan "Ufuktaki Savaş", Finlandiya'dan "Eli Kulağında", Fransa'dan "Sönmüş Hayaller", Hollanda ve Almanya'dan "Kuaför Romy", İspanya'dan "Ramona", İsveç'ten "Ben Zlatan", İtalya'dan "Dante", Malta ve Kanada'dan "Carmen", Litvanya'dan "Göz Kırpmayı Unutma", Macaristan ve Almanya'dan "Zarif", Polonya'dan "Köylüler", Portekiz, İspanya ve Fransa'dan "Büyükbabamın İblisleri", Romanya ve Çek Cumhuriyeti'nden "Mikado", Slovakya'dan "Asla Asla Deme", Slovenya, İtalya ve Hırvatistan'dan "Suçsuz Adam", Yunanistan'dan "Domatesler Wagner'le Tanışınca".

Ortahisar Belediyesi ailesine ‘Sütlaç’ katıldı Ortahisar Belediyesi ailesine ‘Sütlaç’ katıldı

Festivalin ilk filmi 8 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00’da gösterime girecek. Karbuz, etkinlik boyunca tüm filmlerin ücretsiz ve halka açık olacağını belirterek, "Filmler başlamadan beş dakika önce sinema salonunda bulunmanız yeterli olacaktır" dedi.

Sinemaseverler gösterim saatleri ve detaylı bilgi için Trabzon Lara Sineması'ndan ya da ilgili katalogdan bilgi alabilecekler.

NOT: Filmler hakkında detaylı bilgi için lütfen elektronik kataloğa tıklayınız.I M G 6637

Editör: Haber Merkezi