Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, sökülmelerin meydana gelmesi ile tartışmalara neden olan Kahramanmaraş caddesinin zemininin yenileneceğini söyledi. 


Kahramanmaraş Caddesi, yapılan görüşmeler sonrasında araç trafiğine kapatılmıştı. Yapılan çevre düzenlemesi ile hizmete açılan caddenin zemininde sökülmeler meydana geldi. Bu durum tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan başkan Zorluoğlu, “haziran ayı içerisinde cephe sağlıklaştırması çalışması ile birlikte zemin de bütünüyle değiştirilecek” dedi.

Zorluoğlu şunları söyledi;

“İşin esası o caddenin kapatılması. Bu önemli bir iradeydi ve bunu uyguladık. Orada seçilen malzeme görsel olarak güzel ve Türkiye’de ses getiren şekilde oldu. Daha sonra gördük ki bu kullanıldıkça bozuluyor. Bunun zaten kesin kabulü yapılmadı. Biz oraya para falan ödemedik. Dolayısıyla bütün sorumluluğu yüklenicisine aittir.  Sanki her tamiratta para ödeniyor, sürekli para ödeniyor gibi algı var. Asla böyle bir şey yok. Biz buranın ne tamiratına para ödedik ne de kendine para ödedik. Ödeyemeyiz de zaten.  Biz şimdi oranın cephe sağlıklaştırması ile birlikte zeminini de çok sağlam bir hale getireceğiz. Cephe sağlıklaştırması ile birlikte haziran ayı içerisinde zemininin bütünüyle yenilemeyi düşünüyoruz. Buna da 1 kuruş para ödemeyeceğiz. Yüklenici bunu çok daha dayanıklı bir malzeme ile değiştirecek. Bu tarz şeyler olur. Yüklenicisi bize garanti vermişti.  “Karda yağsa, yağmur da yağsa biz yapıştırıcı kullanıyoruz” dediler biz de yapın dedik. Yaptılar olmadı.  Şimdi değişecekler tek kuruş da para ödemeyeceğiz.”