Dört bin yıllık tarihiyle kadim kentlerden biri olmanın yanı sıra kültürel ve sanatsal anlamda üzerinde taşıdığı medeniyetlerin birikimini günümüze kadar yaşatması bakımından da bölgesinde merkez olma konumunu sürdüren şehrimizin bölgenin ekonomik, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarının karşılanmasında üstlendiği rol, her türlü takdirin üzerindedir. Bugün, bizler de bu zenginliği daha da artırarak gelecek nesillere aktarmanın gayesini taşımaktayız.

​Son günlerde yaşadığımız ve milletimizi derinden sarsan acı hadiselerde de tüm Trabzon halkı, gösterdiği birlik ve beraberlik ruhu ile zor durumdaki vatandaşlarımızın yanında olmuş ve şehrimiz bir kez daha zor günlerde bir olma duygusunun en güzel örneğini göstermiştir. 

​Bu vesile ile de vatanına bağlılığını ve bu topraklar üzerinde dalgalanan ay yıldızlı bayrağın her şeyin üstünde olduğunu her daim bilen ve bunu birlik ve beraberlik ruhu ile güçlendiren tüm Trabzonlu hemşehrilerime bir kez daha şükranlarımı sunuyor, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümünde, canları pahasına topraklarını savunan aziz şehitlerimize ve sonradan ebediyete irtihal eden gazilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm hemşehrilerimi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

İsmail USTAOĞLU

Trabzon Valisi