HABERLERİMİZ ETKİSİNİ GÖSTERDİ SURİYE'Lİ DİLENCİLER ŞEHİR DIŞINA GÖNDERİLDİ

Haber : Ömer Altıntaş  www.trabzonhaber24.com 


Trabzon’u adeta açık hava kampına çeviren, esnafı ve vatandaşları ablukaya alarak dilenen, sağlıksız koşullarda yaşam savaşı veren Suriyeli sığınmacılar toplanarak güneydeki kamplara gönderildi. 90 sığınmacı tası tarağı, tüpü toplayarak iki otobüsle Mardin’e doğru yola çıktı.

Ülkelerindeki savaşın acımasız yüzünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli sığınmacıların Trabzon serüveni şimdilik son buldu. Güneydeki kamplardan kaçarak ülke geneliyle birlikte Trabzon’u mesken tutan Suriyeliler dün zabıta ve emniyetin yaptığı operasyonlarla toplanarak tekrar kamplara gönderildi.


Sığınmacıların kötü koşulları gerekçe göstererek kamplardan kaçması tekrar gelirler mi sorusunu da akıllara getirdi. İki otobüsle birlikte gönderilen 90 sığınmacı Mardin’e gönderildi. En büyük tepkiyi ise sığınmacıların dilenciliği meslek haline getirmesi ile birlikte sağlık açısından tehdit oluşturmaları çekmişti.


Kamplara gitmemek için direnen sığınmacılar ise polis tarafından güçlükle ikna edildi. Kendi özel otomobilleri ile gelen ve gözyaşı döken sığınmacılar ise polis kontrolünde özel araçları ile yola çıktı. Yetkililere duyarsızlıkları nedeniyle ateş püsküren hem esnaf hem de vatandaş derin bir nefes aldı.