Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları bugün başladı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak geçen aya ait gündemle ilgili bilgi verildi.

SÜRMENE BELEDİYE BAŞKANI RAHMİ ÜSTÜN FENER OLAYI TÜRK SPORUNA YAPILAN BİR SALDIRI BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNDE FAİLLERİNİN VE İSTANBUL MEDYASININ ŞİDDETLE KINAMASINI İSTİYORUM ;

Geçen ay Fenerbahçe kafilesine Sürmene’de yapılan saldırıda meclis gündemine geldi. Sürmene Belediye Başkanı Rahmi Üstün, olayın meclis gündeminde kınanmasını isteyerek, “Sürmene’mizde cereyan eden bir olay var. Fenerbahçe kafilesine Sürmene girişinde saldırı düzenlenmişti. Bunu bu mecliste hep birlikte kınamak istiyoruz. O doğrultuda bir önerim var. Biz haberi aldığımızın 15. Dakikasında olay yerine gittik. Fenerbahçe kafilesi oradaydı. Fenerbahçe 2. Başkanına geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Sporcularına, hocaların ilettik. Daha sonra sporcuları başka bir otobüsle havaalanına gönderdik. Yaralanan şoför kardeşimizi hastanede ziyarete gittik.” dedi. Saldırı ve sonrasında ki süreçle ilgili bilgi veren Üstün, “Karşımızda İstanbul basını gibi Fenerbahçe gibi güçlü bir kulüp var. Bu vesile ile bu olaya herkesin sahip çıkmasını ve meclisimizde de Türk sporuna yapılan bir saldırı olarak kınanmasını arz ediyorum. Aslında söylenecek çok şey var. Ama söylerken bazı şeyleri ölçüp biçip tartmak gerek. Yansıdığı zaman başka anlam çıkarıyor. Sanki bu olayı takip etmemiş gibi kanaatler oluşuyor” dedi.

TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ;TRABZON HİÇ BİR ŞEYİ EKSİK BIRAKMADI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu olayın cereyan ettiği Sürmene İlçesinin Belediye Başkanı olarak Rahmi Üstün’ün ifade ettikleri, doğru.. Biz teşekkür ediyoruz. Trabzon hiçbir şeyi eksik bırakmadı. İlk saatlerde benim de yaptığım bir beyan var. İşin hukuki yönü avukatı, savcısı hakimi tarafından kararlaştırılacağı iştir. Sağ duyu ile yanaşmak lazım. Toplumu gerecek söylem ve davranışlardan uzak olmak gerek. Sporun her dalının barış ve kardeşliği getirmesini hepimizin 77 milyonun da kabul etmesi gerektiğini izlemek lazım. Emniyet makamları soruşturmasını yapar, Araştırmasını yapar. Ortaya koyar” dedi.

ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANI GENÇ ;BU OLAYI TRABZON VE TRABZONSPOR’A MAL ETMEK İSTİYORLAR

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Bütün Trabzonlular, bütün Trabzonsporlular bu saldırıyı sebebi nedeni ne olursa olsun sırf şiddet eylemi olması nedeniyle kınadık. Fenerbahçe spor kulübüne geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Yaralanan şoför kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Olay adli bir süreci içermesine rağmen, bu işi Trabzon ve Trabzonspor’umuza mal etmek isteyen görüşlerin ulusal yayınlarda daha yaygın olduğunu gördük. Biz geçen hafta belediye meclisinde bu saldırıyı kınadık. Büyükşehir Belediye Meclisimiz de olarak aynı şekilde kınanmasını talep ediyorum.

TRABZON BİR BÜTÜN OLUP AÇIKLAMA YAPILMALI
Sizin Başkanlığınızda bütün belediye başkanlarımızla beraber, diğer STK’larla beraber ki benzer bir açıklama bugün İstanbul’da bütün dernekler federasyonu tarafından yapıldı. Ayrı bir deklarasyon şekilde bir açıklama ile birlikte bu işi Trabzon ve Trabzonspor’a mal edilemeyeceğini şehrin bu şekilde baskı altına alınmasına müsaade etmeyeceğimizi daha geniş platformda yapılması kanaatindeyim” diye konuştu. Genç’in ardından yeniden konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da ki STK ve belediye başkanlarımız daha geniş platformda Türkiye’ye itidal, barış ve kardeşliğin karşılıklı saygı ve sevgiyi ön gören ortak açıklama cihetine gidilir” dedi. Konuşmaların ardından hem Fenerbahçe’ye karşı yapılan saldırı hem de Vatikan’da dün Papa Françesko’nun 1915 olayları için kullandığı ‘Soykırım’ sözcü kınandı.