Spordan siyasete, bürokrasiden iş adamına kadar, Trabzonluların başarılarının fazlalığından rahatsız olup, gölgelemeye çalışanlar vardır. Aslında bu kişilerin temel amaçları; Trabzonluların birlik ve beraberliğini zedelemektir. Şimdi sosyal medya üzerinden Trabzon turizmini ele aldılar. 

Trabzon’un, zaten çok kısa süren turizm sezonu, yakın zamanda açıldı ve bir ay sonra da sonlanacak. Sanayi şehri olmayan, tarıma elverişli toprakları, ovaları bulunmayan, sadece insanıyla ve doğasıyla kendisini ön plana çıkarmış, çok başarılı insanlar yetiştirmiş bu toprakların birlik ve beraberliğine göz dikenler, Trabzon turizmini ele almış. Bu kişilerin amaçları; bu topraklarda yaşayanların hem ekonomik hem de sosyal olarak zayıflamasını istemeleridir. 

Trabzonlular, ortadaki bu Trabzon karşıtlığı ve düşmanlığına karşı, yakın zamanda yaşadıklarını kesinlikle sorgulamalıdır. Bu söylemler ve tavırlar; öyle kendiliğinden gelişen, plansız ve şuursuz hareketler değildir. Almanların Alanya'da, Rusların Antalya’da, İngilizlerin Muğla’da, Danimarka ve Hollandalıların Muğla ve Antalya’da satın aldıkları konut sayısı, neredeyse Trabzon şehrinin toplam konut sayısıyla orantılı olmasına rağmen kimse Antalya’yı Ruslar, Alanya’yı Almanlar, Muğla’yı İngilizler istila etti demiyor. 

İki ay gibi kısa süreli bir turizm sezonu olan Trabzon’un turizmi birilerini rahatsız ediyor. Trabzonlular kendilerine karşı birliklerine, varlıklarına, ekonomilerine, Trabzon milliyetçiliğine ve Trabzonluların başarısına karşı yapılan bu algı operasyonunu mutlaka irdelemeli. "Bize her yer Trabzon" diyen bir milletin şehrine gelen turiste karşı, şehrini alacakmış gibi bir korkusu olamaz. 

Trabzon şehri aleyhinde yapılan bu algı operasyonuna karşı Trabzon esnafı ve halkı; Trabzon’a gelen turistlere, ilgi, alaka ve misafirperverliğini en güzel şekilde gösterip, Trabzon turizmini en yukarıya taşıyacak bir performansla cevap verecektir. Dışarıda başlayan bu algı operasyonunun, Trabzon’da kim ve nereli olduğu belli olmayan destekçileri vardır. Özellikle Günebakış Gazetesi ve internet sitesinin, sokakta planlı programlı bir şekilde birilerine röportaj yaptırıp yanından geçen turistlere, Trabzon’un misafirlerine, yayın esnasında hakaret etmesini sağlaması bir habercilik anlayışı değildir. Bu sadece Trabzon karşıtlarının politikasına hizmet etmek üzere gözünü karartıp, görev almaktır. Öğrendiğim kadarıyla bu gazete ve internet sitesinin sahibi Trabzonlu değilmiş. Trabzonlulardan, Trabzon karşıtlarına karşı özellikle ricada bulunuyorum; Trabzon’a zarar vermek isteyen hiçbir basın kuruluşunun haberlerini okumayın ve prim vermeyin. Tüm akrabalarıma saygılarımı sunuyorum…

Mustafa Hacıkerimoğlu