“MİLLETİMİZİN GÖNLÜNDE ÇOK MÜSTESNA BİRYERİ VAR”


Başkan Genç, ziyarette İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ortahisar Belediyesi’nin projelerine çok büyük destek verdiğini ifade etti. Bakan Soylu’nun Trabzon’un her türlü meselesiyle yakından ilgilendiğine dikkat çeken Başkan Genç, “Sayın bakanımız yoğun gündemine rağmen bizlerden hüsnü kabullerini eksik etmiyor. Şehrimizin her türlü meselesine yakından alâka gösteriyor. Bir yandan dillere destan bir şekilde terör örgütleriyle mücadelesini güçlü bir şekilde yürütürken, diğer yandan da Trabzonumuzun sorunlarıyla hemhâl oluyor. Şehrimizde hayata geçirdiğimiz başta Trabzon Akvaryum, Boztepe Yürüyüş Yolu ve Seyir Terası projelerimize sayın bakanımızın maddi ve manevi destekleri, projelerimizi hayata geçirme noktasında bizi cesaretlendirmiştir. İçişleri Bakanlığı görevini en etkili ve en başarılı şekilde yürütürken şehrimizle ilgili her türlü meselenin takipçisi olan ve çözüme kavuşturulması hususunda olağanüstü gayret gösteren Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’nun hem hemşehrilerimiz nezdinde hem de Türk milletinin gönlündeki yeri çok müstesnadır. Ankara’ya her gelişimizde bizden hüsnü kabullerini eksik etmeyen, talep ve isteklerimizin yerine getirilmesi için olağanüstü gayret gösteren Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya bir kez daha teşekkürlerimi, şükranlarımı iletiyorum. Trabzonumuzun güzide evladı, milletimizin hâdimi Soylu Bakanımızla ne kadar iftihar etsek, o kadar azdır.” diye konuştu.


“İLBANK EN BÜYÜK DESTEKÇİMİZ”
İlbank Genel Müdür Yardımcısı Volkan Bektaş’ı da ziyaret eden Başkan Ahmet Metin Genç, İlbank’ı projelerin hayata geçirilmesi noktasında en büyük paydaş olarak gördüklerini dile getirerek şöyle konuştu: “İlbank, hayata geçirdiğimiz ve geçireceğimiz projelerimizde finansal olarak en büyük destekçimiz ve paydaşımız. İlbank’a hangi projeyle gidersek gidelim, her projemize destek oldular, finansal destek sağlama konusunda azami gayret gösterdiler. Özellikle şehrimizde hayata geçirdiğimiz vizyon projelerimizle ilgili çok müspet ve teşvik edici tavırları oldu. Bu anlamda İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük ile Genel Müdür Yardımcımız Volkan Bey’e vermiş oldukları desteklerden ötürü bir kez daha teşekkür ediyorum.”


“BAKANLIĞIMIZIN TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ”
İçişleri Bakanı Danışmanı Ufuk Hoş ve Meclis Üyesi Mustafa Yaylalı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı’yı da ziyaret eden Başkan Genç, Ortahisar’ın müzeler kenti olması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklerinin çok önemli olduğunu ifade etti. Ortahisar Belediyesi’nin hayata geçirdiği Tarih Müzesi ile kurulma süreci devam eden Basın Müzesi’yle ilgili Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı ile istişarelerde bulunan Başkan Genç, “Ortahisarımızın müzeler kenti olarak anılması hedeflerimizden bir tanesi… Bu konuda bakanlığımızın rehberliğine ve desteğine ihtiyacımız var. Daha önce hizmete açtığımız Tarih Müzemiz ve kurulum aşaması devam eden Basın Müzemizin konseptiyle ilgili bakanlığımızın yol göstericiliği çok önemli. Zira bakanlığımız müzelerin hem kurulması hem de işletilmesiyle ilgili engin tecrübelere sahip. Bu birikimden Ortahisar Belediyesi olarak yararlanmak istiyoruz.” diye konuştu.  Başkan Genç, Müdür Yazgı ile Ortahisar Mahallesi’nin tarihi dokusunun korunması konusunda ne tür projeler yürütülmesi gerektiğiyle ilgili istişarelerde bulundu.