CHP'li Cüneyt Zorlu;
Üç yıldır yapımı devam eden, henüz tümüyle  bitirilmemiş, fakat kısmen kullanıma açılan Kaşüstü alt geçidinde uygulamaya konulması planlanan hız sınırının  ciddi sorunlara yol açacağı açıktır.
 
Bir bölümü Ortahisar Belediyesi sınırları içerisinde kalan bu geçitte, yerine takılmış olan  hız sınırı tabelalarına göre hız sınırı tüm araçlar için 50 km olarak belirlenmiştir. 50 km hızla gitmek bu geçidin yapılış amacına aykırıdır. Bu hız sınırında gidilmesi durumunda trafik yine sıkışacak ve bu durum kazalara davetiye çıkaracaktır.
 
Hiçbir mantığa sığmayan 50 km hız sınırı uygulaması ile altgeçidin inşaat bedeli trafik cezaları ile halktan çıkarılması mı düşünülmektedir.
 
Şu an her iki yönde de üç şeritten ikisi ortalama 80 km hızla kullanılmaktadır. Bu haliyle kullanıma açıldığı günden bu güne kadar herhangi bir sorun / kaza yaşanmadan sistem çalışmaktadır.
 
Söz konusu bölgenin yaya aksı olmayan bir alt geçit olduğu, 50 km hız sınırının neredeyse trafiği durma noktasına getireceği unutulmamalı ve henüz uygulamaya geçilmemiş olan hız sınırı uygulamasının tekrar gözden geçirilmesi gerektiği aşikârdır.