Başkan Zorluoğlu, belediye binası girişinde Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, daire başkanları ve çalışanlar tarafından çiçeklerle karşılandı.  
 
Valilik ve Belediye Başkanlığı tecrübesi nedeniyle depremin merkezi Kahramanmaraş’ta Bölge Koordinatörü olarak görevlendirilen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 25 günün ardından Trabzon’a geldi.  Kardeş şehir Kahramanmaraş’ın ve 2. depremin merkez üssü Elbistan’ın yaralarını sarmak ve günlük yaşam koşullarını sağlamak için Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tüm imkânlarını seferber eden ve yaptığı çalışmalarla her kesim tarafından takdirle karşılanan Başkan Zorluoğlu için belediye binası girişinde karşılama töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, daire başkanları ve çalışanlar tarafından karşılanan Başkan Zorluoğlu’na çiçek takdim edildi.
 
ÇOK BÜYÜK MÜCADELE VERDİK
Bölgede yürütülen faaliyetlerle ilgili çalışma arkadaşlarına bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Bölgede geçici barınma yerleri, konteyner kentler, binaların yıkılması, enkazların kaldırılması gibi çalışmalarla sosyal birtakım aktivitelerle acıların paylaşılması daha organize bir şekilde devam ediyor. Biz de Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Maraş bölgesinde ve bilhassa Elbistan’da bizzat çalışan, burada olup da oraya gönlüyle destek veren siz değerli çalışanlarımızın, yöneticilerimizin gayretleriyle Elbistan’da bir fark oluşturduk. En başından itibaren gerek kriz merkezinde gerek dışarıda Büyükşehir Belediyesi organizasyonuyla insanların biraz daha rahata kavuşması adına çok büyük mücadele verdik. Ben bütün arkadaşlarımıza sizlerin şahsında teşekkür ediyorum. Oradan elimizi çekmiş değiliz. Bizimkisi bir mola. Arkadaşlarımız orada çalışmaya devam ediyor. İnşallah gelecek hafta içerisinde bölgeye gideceğiz. Böyle birkaç ay bir elimiz Elbistan’ın ve Maraş’ın üzerinde olacak. Desteklerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.   
 
GÖZLERİM YAŞARARAK TAKİP ETTİM
Yürütülen çalışmaların Trabzon Büyükşehir Belediyesinden ibaret olmadığını da belirten Başkan Zorluoğlu, “Depremin ilk anından itibaren Trabzon halkının ve diğer kurumların bölgeye yardım yetiştirebilmek için ortaya koydukları gayreti ben çoğu kez gözlerim yaşararak takip ettim. Gerçekten sadece Kahramanmaraş’a değil depremden etkilenen tüm illere çok büyük yardımlar gitti. Trabzon’dan gelen yardımlar çok daha tasnif edilmiş, paketlenmiş, daha kolay ve hemen depremzedeye ulaşacak durumda geldi. Bu çok önemli. Trabzon hakikaten bölgeye yağmur gibi yardım yağdırdı. Bölgede Trabzon’un yardımları çok yoğun şekilde hissedildi. Ve oradan bu tarafa da çok sayıda depremzedeyi gönderdik. Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanımız organize etti. Trabzon’da şu anda 15 bin civarında depremzedeyi misafir ediyoruz. İstatistiklere baktım, yurtlarda ve otellerde kalanlardan daha fazla evlerde kalan var. İnsanların depremzedeleri kendi evlerinde ağırlamaları misafir etmeleri çok kıymetli. Depremzedelerin de Trabzonlularla ilgili sözleri bizleri de orada motive etti, gururlandırdı. Trabzon halkımıza da bu büyük gayretleri ve özverileri için teşekkür ediyorum.  Hepinize bu güzel karşılama için teşekkür ediyorum” dedi.
 
ATAMAN: TÜM ŞEHİR SİZİNLE İFTİHAR ETTİ
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ise, karşılama töreninde yaptığı kısa açıklamada, “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yaptıklarınızdan öte Türkiye genelinde böyle bir afete müdahale örneği ortaya koyduğunuz için tüm şehir sizinle iftihar etti. Elinize ayağınıza sağlık” ifadelerini kullandı.