Trabzon Valiliği’nin X hesabından canlı olarak yapılan açıklamada, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, 265 şahsın dolandırıcılık için başvurduğunu açıkladı.

Ankara’da 'Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliği' başladı! Ankara’da 'Trabzon Tanıtım Günleri Etkinliği' başladı!

Yıldırım ayrıca KADES uygulaması üzerinden 93 kadının mağdur olmaktan kurtulduğunu ifade etti.

Trabzon’da 16 bin yabancının yaşadığını açıklayan Yıldırım, Trabzon’da Şubat ayında asayiş çalışmaları kapsamında bilgilendirmelerde bulundu.

Yıldırım şu ifadelere yer verdi:

265 ŞAHIS DOLANDIRICILIKTAN BAŞVURDU

“İnternet üzerinden yapılan dolandırıcılık pek çok insanımızın canını yakıyor. 265 vatandaşımız Şubat ayı içerisinde bize başvurdu. Bunların olayları incelendiğinde 15 şahıs yakalandı. Mersin, Gaziantep ve Batman olmak üzere 9’u ilimizde meydana çıktı. 10 tanesi tutuklandı. Bir tanesi nöbetçi mahkeme ile adli kontrolle serbest bırakıldı. Ne polis ne savcılık veya resmi kurumlar asker jandarma gibi hiçbir tanesi telefonla para istemez. Evini sat, kredi çek gel şıraya yatır şeklinde söylemez. Vatandaşlarımızdan böyle telefonlar aldıklarına itibar etmemeleri istirham ediyoruz”

93 KADIN MAĞDUR OLMAKTAN KURTULDU

“Kadın şiddetle mücadele önceliklerimizden bir tanesidir. Kadınlarımızı ve annelerimizi korumak bizim başlıca görevimiz. İhtiyacı olanlar KADES uygulaması üzerinden görevli arkadaşlarımıza anında ulaşabiliyor. 8 dakikaya kadar müdahale ulaşabiliyor. 876 kişi kader uygulaması indirdi 93 kişi Trabzon’da uygulamayı kullandı. Mağdur olmaktan kurtuldular”

UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA 144 KİŞİ YAKALANDI

“Uyuşturucu ile mücadele konusunda epeyce operasyonlar yaptık. Bu operasyonlar kapsamında 144 kişi yakaladık. 15 tanesi tutuklandı. Toplam 125 operasyon yapıldı. Operasyonlar devam edecek”

ANNELERE UYUŞTURUCU UYARISI

“Annemlerimiz en iyi narkotik polisidir. Çocuklarımız üzerinde farklılığı anında fark ederler. Bize bildirmeleri gerekiyor. Biz kimseyi cezalandırmıyoruz. Öncelikle kişileri alışkanlıktan uzaklaştırmak ve bapımlı hale gelmeden geri çevirebilmek gerekiyor. Etrafımızda bulunan gençlerdeki değişiklikleri bize bildirmeleri istiyoruz .Bağımlı hale gelmeden bu işten vazgeçirebiliriz”

ORGANİZE SUÇLARDA 53 ŞAHIS YAKALANDI

“Organize suçlarla da mücadele ediyoruz. Şubat ayı içerisinde 23 şahıs yakaladık. 26 operasyonda 53 şahıs yakalandı. Alkollü içki ve alkollü içki yapımında kullanılan etil alkol, açık tütün ve elektronik sigaralar ele geçirdik. 1 tane kayıtları değiştirilmiş kent oto tabir edilen otomobil ele geçirildi”

TRABZON’DA 16 BİN YABANCI YAŞIYOR

“Göçmen kaçakçılığı konusunda ilimizde faaliyet gösteren kimse yok ancak burada 2 kişi yakalandı. Kaçak organizatörler içerisinden 8 kaçak göçmen göz altına alındı. 6 tanesi sınır dışı edildi. İlimizde kaçak göçmenlerin kullandıkları bir güzergah değil. O anlamda rahatız. 16 bin yabancının ilimizde resmi olarak kayıtlı olduğunu bildirmek istiyoruz. 14 ayda 700’ün üzerinde kişi sınır dışı edildi”

23 İNTERNET SİTESİ ERİŞİME KAPATILDI

“Siber suçlara karşılık Şubat ayında 108 siber operasyon gerçekleştirdik. Takip edilen 3 şahıs yakalandı. İnternet dolandırcılığı çok fazla sayıda var. Zararlı içerikler bulunan 23 internet sitesi erişime kapatıldı”

343 TRAFİK KAZASI MEYDANA GELDİ

“Trafik sorunu önemli sorun olarak karşımızda. Trafiğin kuralları vardır. Bunu aklımıdan çıkarmamız gerekiyor. Trafik kazaların daha az olacağına inanıyoruz. Gece gündüz arkadaşlarımız Jandarma ve Emniyet bölgesinde trafiği kontrol edebilmek için devamlı kontrollerini yapıyorlar. Araçları kontrol ediyorlar. Elektronik sistemlerden faydalanıyoruz. Bunlar sayesinde sürücülerimizin kural ihlali yapmaları durumunda kendilerini tespit etmemiz mümkün oluyor. 343 trafik kazası meydana geldi 142 tanesi yaralamalı 2 tanesi ölümlü kazalar oldu. Diğerleri maddi hasarlı kazalar. Sadece maddi hasar deyip geçiştiremeyiz. Lütfen trafik kurallarına uyalım”

OKUL ÖNLERİNDE VE ÇEVRESİNDE SÜREKLİ VARIZ

“Okul önlerinde ve çevresinde sürekli varız. Sivil arkadaşlarımız çok. Gördüğünüzden çok daha fazla okul çevresindeyiz. Çocuklarımız yarının teminatı olan geleceğimizdir. Güvenli bir eğitim almaları için çok önemli. 386 okul çevresinde sürekli okul çevresinde denetimler yaptık ve 2000’in üzerinde şüpheli şahıslarla ilgili sorgulamalar yapıldı. Servisler ve şüphe çeken araçlar okul çevrelerinde kontrol ediliyor. 866 tanesini kontrol ettik. 34 araca ceza verildi. Bunlardan 12 tanesi trafikten men edildiler”

OY PUSULALARI İÇİN ÜST SEVİYE TEDBİRLER ALINDI

“Seçim konusunda hazırız. Seçim takviminde neler yapmamız gerekiyor şeklinde görevlerimizi gözden geçiriyoruz. 44 tanesi seçim koordinasyon merkezi var. İlimizde oy pusulaları bizim ilimizde basılıyor. Belediyenin çevresindeki matbaada güvenlik güçleri en üst seviyede tedbirlerini almıştır. Bu anlamda il seçim kurulunun büyük görevi var”

“Sahil güvenlik konusunda ise 217 saat deniz devriyesi yaptılar. 313 adet balıkçı teknesi kontrol edildi. 16 şahsa bu anlamda işlem yapıldı ve kimlik sorgulamaları gerçekleştirildi”

Editör: Ömer Altıntaş