Trabzon’da dün gece Bozokoğlu Balıkçılık’a ait bir tekne, Yoroz Limanı’ndan hamsi avı için denize açıldı. Akçakale açıklarında kıyıdan yaklaşık 800 metre mesafede radarda cisim tespit eden balıkçılar, önce cismin küçük bir tekne olduğunu düşündü. Ancak vinç yardımıyla tekneye çekilen cismin askeri amaçlı insansız deniz aracı olduğu anlaşıldı.

Sahil Güvenlik devreye girdi
Balıkçıların durumu bildirmesi üzerine insansız deniz aracı Yoroz Limanı’na getirildi. Sahil Güvenlik ekipleri güvenlik çemberi oluşturdu ve aracın Ukrayna’ya ait bomba yüklü bir sistem olduğunun değerlendirildiği kaydedildi. Bölgedeki güvenlik önlemleri artırılırken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan SAS ekipleri Trabzon’a çağrıldı.
SAS ekipleri inceleme başlattı
İstanbul’dan gelen Sualtı Savunma (SAS) ekipleri öğleden sonra Trabzon’a ulaşarak insansız deniz aracında incelemelere başladı. Yapılan teknik değerlendirme sonrasında aracın kontrollü şekilde etkisiz hale getirilmesine karar verildi.
Valilikten açıklama geldi
Trabzon Valiliği, konuyla ilgili yaptığı resmi açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“29 Eylül 2025 tarihinde ilimiz Çarıbaşı İlçesi açıklarında bir balıkçı teknesi tarafından deniz üzerinde bulunan cismin yapılan incelemeler sonucu yabancı menşeeli insansız deniz aracı olduğu tespit edilmiştir.
İlgili birimlerimizce gerekli güvenlik tedbirleri alınarak olay yerine intikal edilmiş, Sualtı Harekat ve Kurtarma Komutanlığı Personeli ve diğer uzman ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda söz konusu aracın kontrollü bir şekilde etkisiz hale getirilmesine karar verilmiştir"





